Mariborčani z zmago nad Pucončani na vrhu ligaške tabele!

T.S., 09.11.2013
SNTL, Vse novice

Sedmi krog elitnega ligaškega tekmovanja pri moških je postregel s porazom vodilnih ekip, na lestvici imamo tako na vrhu novo ekipo, prav tako pa je še bolj zaostren boj za 4. mesto, ki vodi v končnico prvenstva.

Uspešen debi Slodeja na večnih derbijih

Tekma med aktualnimi in vice-prvaki v Mariboru vsekakor ni razočarala domačih privržencev namiznega tenisa, ki so po treh urah borbe proslavili zmago domačih igralcev iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor nad NTK Kema I z rezultatom 5:2. Upokojitev Gregorja Komaca se pri Mariborčanih ni poznala, saj se je na svojem prvem ‘večnem derbiju’ izredno izkazal Matic Slodej, ki je že v prvi tekmi s 3:2 premagal Mitjo Horvata. Pucončanom sta v nadaljevanju vodstvo z 2:1 priigrala Bojan Ropoša in Dominik Škraban, ki je s 3:1 premagal Gregorja Zafoštnika, toda na tej točki so se Prekmurci tudi ustavili. Horvata je zaradi poškodbe zadnje lože (izpustil bo tudi jutrišnji TOP-8) zamenjal Patrik Sukič in z zmago nad najmlajšim članom državnih prvakov je Zafoštnik stanje izenačil na 2:2.

Do konca tekme so nato še po eno zmago zabeležili prav vsi domači igralci – Slodej je odpravil Ropošo, Plohl po pravi drami Škrabana, na koncu pa je Zafoštnik s 3:0 ugnal Ropošo – in se tako po 7. krogu s 3. mesta povzpeli na vrh lestvice.

Drugo mesto pripada Pucončanom, na tretje mesto pa so danes padli igralci NTK Krka, ki so po zmagi proti Mariborčanom v zadnjem krogu na gostovanju v Vrtojbi dobili zaušnico pri domačem NTK Letrika. Ob zmagi domačih s 5:3 je tri točke prispeval Ludvik Peršolja, dve pa Janez Tomše. Peršolja je v derbiju obračuna z 11:9 v odločilnem nizu premagal Uroša Slatinška, za katerega je to drugi poraz letos. Darko Jorgić, ki letos brani barve Novomeščanov, je po zmagi nad Janezom Petrovčičom izgubil proti Tomšetu, nato pa v zadnji tekmi po štirih nizih priznal premoč še Peršolji.

Zmage sta se veselili tudi ekipi NTK Tempo in NTK Ilirija, tako da imajo po sedmih krogih na 4. mestu, ki še vodi v playoff kar tri ekipe enak izkupiček zmag in porazov. V boju za 8. mesto je druga ekipa NTK Kema tesno s 5:4 ugnala NTK Olimpija.

Izolanke celo kožo rešile v odločilni tekmi

Pri ženskah so vodilne ekipe NTK FužinarNTK Logatec I in NTK Letrika prišle do lahkih zmag, zato pa se je še kako napet obračun odvil v Izoli, kjer so domačinke iz NTK Arrigoni5:4 premagale igralke NTK Vesna. Pri igralkah iz Zaloga je imela svoj dan Ivana Zera, ki je zabeležila tri zmage, eno zmago pa je prispevala še Kristina Rahotin. Poleg standardno odličnih predstav Jane Ludvik, velja pri domačinkah pohvaliti še Urško Čokelj, ki je ugnala nekdanjo soigralko Rahotinovo, v odločilni tekmi pa s 3:0 še Rebeko Lukič, od katere je bila za peto točko domačink v 6. tekmi obračuna boljša tudi Alenka Ačimovič.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske