Mariborčani in Ilirijani na vrhu, začetek ženske 1. lige v znamenju derbijev

T.S., 21.09.2013
SNTL, Vse novice

Danes je bil odigran 3. krog 1. SNTL za moške in 1. krog 1. SNTL za ženske. Pri moških je bil derbi med Kemo I in Krko I prestavljen, pri ženskah pa smo bili priča dvema tekmama, ki sta se končala z rezultatom 5:4 za domačinke.

Pri moških sobotni sprehod favoritov

V 1. SNTL za moške je bila včeraj najprej odigrana zaostala tekma 2. kroga med NTK Olimpijo in NTK Kema Puconci I. Aktualni državni prvaki so slavili z rezultatom 5:1, omeni pa velja zgolj zmago Črta Grm Urbančiča proti mladinskemu reprezentantu Patriku Sukiču. Olimpija, ki je v zadnjih sezonah le še bleda senca nekoč najboljše ekipe v Sloveniji, je danes prav tako z rezultatom 1:5 izgubila še na gostovanju pri NTK Ilirija. Edino točko za goste je prispeval Tom Šfiligoj, ki je s 3:2 premagal Dejana Stojanovića, več usmiljenja pa Ilirijani, ki si po treh krogih delijo 1. mesto z ŽNTK Zavarovalnica Maribor, niso pokazali. Poleg ene točke Stojanovića, sta po dve točki prispevala še Tomaž Roudi in Mirza Tvrtković. Že prej omenjeni Mariborčani so danes s 5:1 odpravili drugo ekipo iz Puconcev.

Na preostalih dveh tekmah so igralci NTK Letrika brez izgubljenega niza odpravili nekonkurenčno ekipo kadetov NTK Ptuj, prav tako s 5:0 pa so igralci NTK Tempo iz Velenja gladko odpravili ekipo NTS Mengeš. Trije obračuni so se sicer končali po petih nizih, toda sreča je bila danes očitno na strani domačinov, kjer poleg velja pohvaliti Miha Kljajiča, ki je zabeležil dve zmagi, ob tem pa s 3:2 premagal tudi najboljšega igralca nasprotne ekipe Klemena Jazbiča.

Derbi 3. kroga med NTK Kema I in NTK Krka I bo zaradi odsotnosti Darka Jorgića, ki se ta konec tedna uspešno bori na Evropskem mladinskem Top-10, odigran prihodnji petek.

Pri ženskah nekoliko spremenjeno razmerje moči

Začetek 1. SNTL za ženske je prinesel prvi derbi med aktualnimi državnimi prvakinjami iz NTK Fužinar in Primorkami iz NTK Arrigoni. Pri gostjah je sicer Jana Ludvik po preobratu s 3:2 uspela premagati Manco Fajmut, vendar je Asya Kasabova nato v sedmi tekmi poravnala račune in svoji ekipi priigrala zmago s 5:2. Še bolj suverene so bile igralke iz NTK Logatec, ki so brez izgubljenega niza ugnale ekipo NTD Kajuh Slovan, kjer sicer ni nastopila Špela Polončič.

Boljši časi se obetajo v Ljubljani pri klubu NTK Vesna. Na derbiju dveh ekip iz slovenske prestolnice, so danes igralke iz Zaloga s 5:4 premagale ekipo NTK Ilirija. Zmago je domačinkam priigrala zimzelena Kristina Rahotin, ki se je izkazala že na 1. OT za članice, kjer je zasedla 2. mesto. Danes je ob izgubi enega niza zabeležila tri zmage, Rebeka Lukič in Špela Trelec pa sta uspeli premagati 3. igralko Ilirijank Kajo Hudnik. Za domačinke danes sicer ni nastopila še ena okrepitev v letošnji sezoni Ivana Zera.

V drugem trilerju dneva so igralke NTK Muta na domačem parketu s 5:4 premagale ekipo NTK Letrika. Pri gostjah je Nina Pavlin zabeležila tri zmage, pri domačinkah pa je ob dveh točkah Melite Verhnjak in Gaje Paradiž svoje v odločilni 9. tekmi opravila še Nika Naglič, ki je s 3:1 premagala Tino Silič.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske