Mariboračni tudi v gosteh slavili proti starim rivalom iz Puconcev

T.S., 15.03.2014
SNTL, Vse novice

V 16. krogu 1. SNTL za moške sta se v Prekmurju pomerila državna prvaka v zadnjih sedmih sezonah državnega prvenstva. Z zmago so si Mariborčani bržkone že priigrali 2. mesto v rednem delu in s tem prednost domačega terena v polfinalu končnice prvenstva.

Zafoštnik in Plohl ‘pustošila’ v Prekmurju

Potem ko je NTK Krka I, ki bo svoj dvoboj 16. kroga proti NTK Vrtojba odigrala v sredo, v drugem delu prvenstva zavzela sam vrh lestvice, sta se danes domači NTK Kema I in ŽNTK Zavarovalnica Maribor udarila za 2. mesto na ligaški tabeli. Tokrat je Dominik Škraban po zaostanku z 0:2 v nizih uspel premagati Matica Slodeja in je domačim priigral zmagoviti začetek, toda Gregor Zafoštnik in Zvonko Plohl sta poskrbela, da je bil končni rezultat, tako kot jeseni v štajerski prestolnici, 5:2 za četo Mirka Milovančeviča.

Zafoštnik je Bojana Ropošo in Škrabana premagal brez težav s 3:0, nato pa v sedmi in zadnji tekmi s 3:2 še Mitjo Horvata. Svoj večer je imel tudi Plohl, ki proti svojim nekdanjim soigralcem ni pokazal usmiljenja. Horvata je premagal po štirih, Ropošo pa po petih nizih. V boju za naslov prvaka bodo Mariborčani morali računati tudi na izkušnje 40-letnika in s takimi predstavami bodo pred polfinalno serijo obračunov na dve zmagi proti Puconcem začeli kot favoriti.

NTK Tempo in NTK Ilirija sta prišla do gladkih zmag; Velenjačni so odpravili mladce s Ptuja, Ilirijani pa Mengešane. Nekoliko bolj vroče je bilo na Galjevici, kjer je domača NTK Olimpija, ki še naprej nastopa brez poškodovanega Toma Šfiligoja, s 3:5 morala priznati premoč NTK Kema II, ki se je z zmago prvič letos prebil na 7. mesto.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske