Logatčanke slavile v derbiju, prvakinje za uvod brez težav

T.S., 29.09.2012
SNTL, Vse novice

Pri dekletih smo v 2. krogu videli derbi v borbi za 2. mesto med NTK Logatec in NTK Muta, sezono pa so po tem, ko so bile v 1. krogu proste, začele tudi branilke naslova iz Raven na Koroškem.

Logatčanke napravile prvi korak proti 2. mestu

V derbiju 2. kroga 1. SNTL za članice je ekipa NTK Logatec v domači dvorani s 5:2 ugnala ekipo NTK Muta in tako naredila prvi korak proti ubranitvi lanskega 2. mesta. Za domačinke je tri zmage prispevala Nina Zupančič, dve pa je dosegla še Katja Gutnik. Pri gostjah sta zmago dosegli Vesna Rojko in Melita Verhnjak, ki sta premagali domačinko Smiljanić. Z zmago Logatčanke tako ostajajo na 1. mestu. V preteklih sezonah so bile igralke iz Raven na Koroškem premočne, morda pa bo letos Logatčankam uspel preboj.

SNTL na ntsvet.com
Oglejte si: Lestvica po 2. krogu

Branilke naslova začele z letošnjimi nastopi

Večkratne državne prvakinje, ekipa NTK Interdiskont z Raven na Koroškem, so danes otvorile novo ligaško sezono, po tem, ko so bile v 1. krogu proste. Gostjam iz NTK Vesna so danes prepustile vsega en niz, četudi, so nastopile brez svoje najboljše igralke Asye Kasabove. Vsekakor pa bodo glavne favoritinje za osvojitev naslova, saj poleg Bolgarke v ekipi nastopajo še Manca Fajmut in dvojčici Veronik.

Danes sta bili uspešni tudi primorski ekipi: NTK Iskra Letrika je premagala NTD Kajuh Slovan s 5:2, letos oslabljena NTK Ljubljana pa je morala s 3:5 priznati premoč ekipi NTK Arrigoni.

Rezultati 2. kroga:

NTK Iskra Letrika – NTD Kajuh Slovan 5:2
Pavlin 2, Silič 2, Kodermac 1; Polončič 2

NTK Ljubljana – NTK Arrigoni 3:5
Zera 3; Čokelj 2, Sterchi 2, Milenkovski 1

NTK Logatec – NTK Muta 5:2
Zupančič 3, Gutnik 2; Verhnjak 1, Rojko 1

NTK Fužinar Interdiskont – NTK Vesna 5:0
Fajmut 2, Veronik N. 2, Veronik Z. 1

NTK Ilirija – prost