Krkaši v tretji tekmi finala prišli do četrtega zaporednega naslova

T.S., 24.05.2017
SNTL, Vse novice

V Drgančevju se je z velikim slavjem domačega NTK Krka Novo mesto zaključila sezona Slovenske namiznoteniške lige. V tretji tekmi finala so bili Dolenjci s 5:2 boljši od NTK Fužinar Inter Diskont.

Pri domačih so se tokrat odločili za taktično spremembo, saj je že v 1. krogu ob Tilnu Cvetku in Petru Hribarju zaigral izkušeni Neven Karković. Tudi gostje so nekoliko zarotirali ekipo in na prvo pozicijo postavili Darka Jamška, drugo Mitjo Horvata, tretjo pa Janeza Petrovčiča. Rošada se je obrnila v prid Dolenjcev, ki so si v 1. krogu priigrali prednost s 3:0. Hribar je prišel do ene svojih največjih zmag v karieri in s 3:0 porazil Horvata, Cvetko je bil prav tako s 3:0 boljši od Petrovčič, Karković pa je s 3:1 ugnal Jamška.

Naprej je bil obračun bolj izenačen. Horvat je uspel po petih nizih odpraviti Cvetka, Petrovčič prav tako po petih nizih pa Karkovića. Toda današnji veliki junak Hribar je ostal trden in neporažen tudi proti Jamšku. Pri rezultatu 4:2 sta se srečala Cvetko in Jamšek. 31-let mlajši Tilen je slavil s 3:0 in svoji ekipi prinesel četrti zaporedni naslov državnih prvakov. Ob dejstvu, da zaradi spora končnice prvenstva ni odigral najboljši igralec rednega dela, Uroš Slatinšek, je današnja zmaga mladih Dolenjcev, za katere je igral tudi Tilen Novak, izredno lep uspeh. V spodnjih izjavah sta ga obeležila predsednik NTZS mag. Marjan Hribar in predsednik NTK Krka Tomaž Kralj.

Mag. Marjan Hribar : »Predsednik NTK Krka Tomaž Kralj je bil pred dvema letoma vizionar, predvsem pa je zaupal mladim. Tako lahko rečem, da je podpisan pod današnjo zgodbo o četrtem velikem uspehu NTK Krka, tokrat v odlični režiji Cvetka, Hribarja in Karkovića, Novak pa je svoje k uspehu dodal v prvi tekmi. Kralju je uspelo ob velikem osebnem odrekanju in predanem delu za klub in verjamem, da je zaradi tega v mnogočem trpela njegova družina, v kateri pa je imel in ima vso podporo. Ne pozabimo, da je pod njegovim vodstvom tudi letos uspel veliki mednarodni dogodek na Otočcu, ki se ga je udeležilo 340 igralk in igralcev iz vsega sveta.«

Izjava Tomaža Kralja: »Vodstvo kluba je verjelo v končno zmago, prav tako igralci, ki so garali, zdržali nekatere nepričakovane pritiske. NTK Krka je velik klub, zna osvajati trofeje. Skratka, vse smo zdržali, zasluženo smo postali prvaki. Ne, ne bomo se kopali v soju žarometov, pač pa imamo v mislih novo sezono in že jutri se sestane vodstvo kluba, da oceni letošnjo sezono in se pripravi na organizacijo jesenskega velikega mednarodnega turnirja na Otočcu, kjer bodo igrali nekateri najboljši mladi iz vsega sveta. Skratka, iskrene čestitke ekipi, ki je v treh finalnih bojih dokazala svojo zrelost.

Izjave vzete iz uradne objave NTK Krka Novo mesto.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL moški