Krkaši doma revanširali jesenski poraz proti Letriki

T.S., 19.03.2014
SNTL, Vse novice

Zaostala tekma 16. kroga 1. SNTL za moške med domačim NTK Krka Novo mesto in gostujočim NTK Letrika je bila odigrana v sredo, 19. marca, v Dolenjskem namiznoteniškem centru v Dragančevju.

Jeseni so Primorci na domačem parketu na krilih Ludvika Perošlje slavili z rezultatom 5:3, tokrat pa je zmaga ostala na Dolenjskem. Za končnih 5:2 za domačine je tri točke prispeval Uroš Slatinšek, po eno pa sta dodala še Darko Jorgić, ki je ugnal Janeza Tomšeta in Tilen Novak, ki je bil boljši od Janeza Petrovčiča.

Ključni sta bili zmagi Jorgića nad nekdanjim mladim biserom slovenskega namiznega tenisa Tomšetom s 3:1 in zmaga Slatinška v 7. tekmi proti Peršolji z rezultatom 3:2. Peršolja je jeseni v Vrtojbi Slatinšku prizadejal enega izmed dveh porazov v letošnji sezoni ekipnega državnega prvenstva, v kateri je 34-letni Velenjčan znova fantastičen (38:2).

Čeprav sta do konca rednega dela ligaškega tekmovanja na sporedu še dva kroga, je že skorajda jasno, da bomo v končnici prvenstva spremljali polfinalna obračuna NTK Krka – NTK Letrika in ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Kema.