Korošice z zmago nad Logatcem pred domačimi gledalci kronale uspešno sezono

T.S., 06.04.2013
SNTL, Vse novice

Tako kot kolegi iz Puconcev, so tudi Korošice iz NTK Fužinar Interdiskont sezono zaključile z zmago nad največjimi konkurentkami. V Ravnah na Koroškem so s 5:1 padle igralke iz Logatca, domačinke pa so naslov na lep način proslavile pred več kot 60 gledalci.

Igralke NTK Fužinar Interdiskont so v zadnjem krogu 1. SNTL za ženske v sezoni 2012/2013 pred domačimi gledalci z rezultatom 5:1 premagale svoje največje konkurentke iz NTK Logatec in tako osvojile še peti zaporedni naslov državnih prvakinj. Kombinacija izkušenj in mladosti je v zadnjih letih nepremagljiva in utegne se zgoditi, da bodo Korošice še kar nekaj časa kraljevale.

Svojo auro nepremagljivosti sta tudi v zadnjem krogu uspeli ohraniti Asya Kasabova in Manca Fajmut, ki sta sezono zaključili z identičnim izkupičkom zmag in porazov 29:0 in tako tudi v tem aspektu poskrbeli, da zasedata sam vrh. Znova se je izkazala tudi Zala Veronik, ki je s 3:2 premagala najboljšo Logatčanko Nino Zupančič. S tem je vsekakor upravičila vpoklic v reprezentanco za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ki bodo potekale konec aprila na Otočcu.

V dvorani najuspešnejšega ženskega kluba preteklih let, je zmago Korošic pospremilo več kot 60 gledalcev, na koncu pa so državne prvakinje prejele še sponzorska darila, rožo in torto. Preden so jo napadla, pa so seveda še pozirala pred fotografskimi objektivi.

Za klubsko spominsko knjigo.

Za klubsko spominsko knjigo. (Od leve proti desni: Katja Šapek, Asya Kasabova, Zala Veronik, Manca Fajmut, Nika Veronik

Igralke iz Zaloga se poslavljajo z zmago

V zadnjem krogu so svojo prvo zmago zabeležile tudi igralke iz NTK Vesna, ki so s 5:3 premagale oslabljeno ekipo NTK Ljubljana. Kljub zmagi pa so Založanke sezono končale na zadnjem, 9., mestu. V tem trenutku še ne moremo govoriti o nadalnji usodi ekip, saj še ni znano kako bo 1. SNTL za ženske izgledala v prihodnji sezoni.

Končni vrstni red in rezultate vseh tekem v letošnji sezoni si lahko ogledate na posebni podstrani za SNTL.

Rezultati 18. kroga v 1. SNTL za ženske:

Fužinar Interdiskont – Logatec 5:1
(Z. Veronik – Zupančič 3:2, Kasabova – T. Mihevc 3:0, Fajmut – Gutnik 3:0, Kasabova – Zupančič 3:0, Z. Veronik – Gutnik 2:3, Fajmut – T. Mihevc 3:1)

Muta – Iskra Letrika 5:0
(Paradiž – Mavri 3:0, Tomis – Kalut 3:0, Rojko – Mozetič 3:0, Tomis – Mavri 3:0, Verhnjak – Mozetič 3:0)

Arrigoni Izola – Ilirija 5:1
(Čokelj – Terbuc 3:1, Ludvik – Hudnik 3:0, Ačimovič – Zalezina 3:0, Ludvik – Terbuc 3:0, Čokelj – Zalezina 1:3, Ačimovič – Hudnik 3:0)

Vesna Zalog – Ljubljana 5:3
(Lukič – Štulanovič 3:1, Supanič – Kumše 3:1, Trelec – Zera 0:3, Supanič – Štulanovič 3:0, Lukič – Zera 0:3, Trelec – Kumše 3:0, Supanič – Zera 1:3, Trelec – Štulanovič 3:1)

Kajuh Slovan – prost