Korošice tudi gostovanje v Logatcu prestale brez praske

T.S., 16.11.2013
SNTL, Vse novice

Prihodnji vikend se bo zaključil jesenski del SNTL, že po predzadnjem krogu prvega dela prvenstva pa je jasno, da bo letos borba za playoff še kako srdita. V 1. SNTL za moške se za četrto mesto enakovredno borijo kar 4 ekipe, v spomladanskem delu prvenstva pa lahko pri dekletih prav tako pričakujemo borbo na nož.

Kasabova in Fajmutova nista dovolili presenečenja

Današnji predzadnji krog jesenskega dela državnega prvenstva je pri ženskah prinesel obračun med domačinkami iz NTK Logatec in igralkami NTK Fužinar, ki v zadnjih letih kraljujejo na domačih tleh. Svoj niz nepremaganosti so danes v športni dvorani v Logatcu podaljšale z rezultatom 5:1. Najboljša domačinka Nina Zupančič je v prvem krogu s 3:1 premagala Zalo Veronik, nato pa sta stvari na svoje mesto z zmagama nad Katjo Gutnik in Sanjo Smiljanič postavili Manca Fajmut in Asya Kasabova. Fajmutova je dobro dnevno formo potrdila še z zmago nad Zupančičevo v treh nizih, za zaključek pa je Zala premagala še Smilijaničevo.

V neposrednem boju za končnico prvenstva so Korošice iz NTK Muta doma s 5:4 premagale ekipo NTK Arrigoni, kjer je Jana Ludvik svoje delo opravila odlično in zabeležila tri točke, za poln izkupiček Primork pa je manjkal prispevek Alenke Ačimovič in Urške Čokelj. Čokljeva je sicer premagala Melito Verhnjak, toda v nadaljevanju izgubila proti Gaji Paradiž in v odločilni tekmi še proti danes odlični Niki Naglič, ki je zabeležila dve zmagi in proti Ludvikovi izgubila šele z 9:11 v odločilnem nizu.

Četrto mesto po 6. krogih pripada NTK Letrika – igralke iz Vrtojbe so bile danes na gostovanju s 5:3 boljše od NTK Ilirija. V zadnjem krogu jesenskega dela bomo tako prihodnji teden z zanimanjem pospremili tekmo med NTK Letrika in NTK Vesna, ki bi z morebitno proti Novogoričankam še ohranjal možnosti za končno 4. mesto. Danes so bile igralke iz Zaloga prepričljivo boljše od NTD Kajuh Slovan.

Peršolja in Tomše svojo ekipo pripeljala na 4. mesto

Na samem vrhu 1. SNTL za moške danes ni prišlo do sprememb. ŽNTK Zavarovalnica MariborNTK Kema I in NTK Krka I so vsi zabeležili suverene zmage in tako ohranjajo mesta od 1 do 3. Kot je to v zadnjih letih že v navadi, pa je v eliti precej bolj razgret boj za sredino ligaške tabele. Z letošnjo uvedbo playoffa pa bo tako boj za 4. mesto, ki kot zadnje vodi v polfinale, še bolj zanimiv.

Ludvik Peršolja je na domačih tleh nepremagan že na zadnjih 17 tekmah. Nazadnje ga je 28. septembra v 4. krogu 1. SNTL ugnal Klemen Jazbič, v nadaljevanju pa je mladi reprezentant ugnal tudi Uroša Slatinška, pretekli teden pa brez poraza osvojil tudi 1. TOP za člane.

Ludvik Peršolja je na domačih tleh nepremagan že na zadnjih 17 tekmah. Nazadnje ga je 28. septembra v 4. krogu 1. SNTL ugnal Klemen Jazbič, v nadaljevanju pa je mladi reprezentant ugnal tudi Uroša Slatinška, pretekli teden pa brez poraza osvojil tudi 1. TOP za člane.

Po 8. krogu se na ‘vročem’ mestu nahaja NTK Letrika, ki je danes na krilih Ludvika Peršolje in Janeza Tomšeta z odliko prestala težko gostovanje v Velenju pri tamkajšnjem NTK Tempo. Mladi člen članske reprezentance Peršolja je znova zabeležil tri zmage – tesno je bilo le v 7. tekmi obračuna, ko ga je do podaljška odločilnega niza pripeljal Jure Slatinšek. Pri domačinih ni nastopil Patrik Rosc in te olajševalne okoliščine gosti niso zapravili. Janez Petrovčič je sicer moral priznati premoč Slatinšku in Žigi Jazbecu, toda Janez Tomše je znova opravil svoj del posla in z dvema zmagama Primorcem priigral še 5 letošnjo zmago. Če v 9. krogu ne bo prišlo do senzacij, bodo tako jesenski del prvenstva ekipe NTK Letrika, NTK Ilirija in NTK Tempo zaključile s 5 zmagami in 4 porazi.

V preostali tekmi so domačini iz NTS Mengeš5:3 premagali NTK Olimpija, kjer je tri zmage zabeležil Tom Šfiligoj, že sedaj pa je jasno, da nekdanje državne prvake spomladi verjetno čaka kvalifikacijska tekma za obstanek med elito.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske