Karkovićev preobrat zaznamoval začetek spomladanskega dela SNTL

T.S., 05.01.2013
SNTL, Vse novice

Že prva januarska sobota je prinesla začetek spomladanskega dela SNTL. V prvi moški ligi na prvih povratnih tekmah nismo videli presenečenj, najbolj dramatično pa je bilo v Ljubljani, kjer smo videli boj za 3. mesto na ligaški tabeli.

Pucončane bo letos težko ustaviti

Po 9. krogu, ki je prinesel derbi med edinima konkurentoma za naslov državnega prvaka, NTK Kema Puconci I in ŽNTK Zavarovalnica Maribor, se je danes 1. SNTL nadaljevala s prvimi povratnimi tekmami. Prvouvrščeni igralci iz Prekmurja so premagali svoje mlajše klubske kolege z rezultatom 5:1. Mitja Horvat in Bojan Ropoša sta svoje delo opravila suvereno, edino točko za mlajšo ekipo pa je prispeval Patrik Sukič, ki je ugnal Dominika Škrabana.

SNTL na ntsvet.com
Lestvica in rezultati

Nekoliko težje delo so imeli Štajerci, ki so s 5:3 premagali oslabljeno ekipo NTS Mengeš (David Orešnik je z mladinsko selekcijo odpotoval na Madžarsko). Pri aktualnih državnih prvakih sicer ni nastopil Gregor Komac, kar dva spodrsljaja pa si je privoščil Gregor Zafoštnik. Mariborčane je rešil Zvonko Plohl, ki je dokazal, da še vedno poseduje ogromno namiznoteniškega znanja in v svojih treh tekmah ni izgubil niti niza.

Karkovićev čudežen povratek za pomembno zmago Novomeščanov

Igralci NTK Krka I so se tokrat pomerili z ekipo NTK Ilirija. V 1. krogu so Novomeščani zmago slavili po odločilni 9. tekmi, tokrat pa se je poleg Uroša Slatinška, ki letos še ni izgubil in je znova dosegel tri zmage, izjemno izkazal tudi Neven Karković. Trener hrvaških mladinskih selekcij je v 4. tekmi obračuna proti Tomažu Roudiju pri rezultatu 2:2 in 4:10 že visel na nitki, vendar je zabeležil 6 zaporednih točk in izenačil na 10:10. Drama se je tu šele začela, končala pa se je s končno zmago Hrvata v dresu Novomeščanov z rezultatom 15:13. Z zmago so se Dolenjci še učvrstili na 3. mestu, saj Ilirijani na četrtem zaostajajo že za dve zmagi.

V preostalih dveh tekmah so se zmage veselili igralci NTK Tempo, ki so s 5:3 premagali NTK Iskra Letrika in igralci NTK Ptuj, ki so na gostovanju s 5:2 premagali NTK Sobota.

Velenjčanom je delo olajšalo dejstvo, da za Goričane še vedno ne igra poškodovani Janez Tomše, Ptujčani pa so se z zmago prebili na 5. mesto ligaške tabele. Pri Sobočanih se je izkazal Ožbej Poročnik, ki je premagal Matica Slodeja in Bojana Paviča, vendar ni imel zadostne podpore svojih klubskih soigralcev.

Rezultati 10. kroga 1. SNTL – moški:

Kema Puconci I – Kema Puconci II 5:1
(Škraban – Pelcar 3:2, M. Horvat – G. Horvat 3:0, Ropoša – Sukič 3:1, M. Horvat – Pelcar 3:0, Škraban – Sukič 1:3, Ropoša – G. Horvat 3:1)

Mengeš – Zavarovalnica Maribor 3:5
(Erjavec – Plohl 0:3, Jazbič – Črepnjak 3:1, Avbelj – Zafoštnik 3:0, Jazbič – Plohl 0:3, Erjavec – Zafoštnik 0:3, Avbelj – Črepnjak 0:3, Jazbič – Zafoštnik 3:2, Avbelj – Plohl 0:3)

Ilirija – Krka 2:5
(Stojanović – Karković 1:3, Roudi – Novak 3:0, Tvrtkovič – U. Slatinšek 1:3, Roudi – Kakrović 2:3, Stojanović – U. Slatinšek 0:3, Tvrtkovič – Novak 3:0, Roudi – U. Slatinšek 0:3)

Tempo Velenje – Iskra Letrika 5:3
(Rosc – Bressan 0:3, J. Slatinšek – K. Peršolja 3:0, Kljajič – L. Peršolja 2:3, J. Slatinšek – Bressan 3:0, Rosc – L. Peršolja 1:3, Kljajič – K. Peršolja 3:0, J. Slatinšek – L. Peršolja 3:1, Jazbec – Bressan 3:2)

Sobota – Ptuj 2:5
(Poročnik – Pavič 3:2, Kocuvan – Krušič 1:3, Kolbl – Slodej 1:3, Kocuvan – Pavič 2:3, Poročnik – Slodej 3:1, Kolbl – Krušič 1:3, Kocuvan – Slodej 0:3)

Foto: radiokrka.com