Jana Ludvik Izolankam v zadnjem krogu priigrala mesto v končnici!

T.S., 29.03.2014
SNTL, Vse novice

V zadnjem krogu rednega dela 1. SNTL pri moških in ženskah je bilo najbolj zanimivo v Logatcu, kjer je potnica na Svetovno ekipno prvenstvo Primorkam priigrala mesto v končnici, za nameček pa so se Izolanke v polfinalu izognile Korošicam z Raven na Koroškem.

Izolanke skozi šivankino uho do sanjskega razpleta

5-kratne zaporedne državne prvakinje iz NTK Fužinar Interdiskont so tudi v zadnjem krogu ostale neporažene, potem ko so s 5:0 na gostovanju odpravile NTK Ilirija. Igralke NTK Muta so si z zmago nad igralkami NTD Kajuh Slovan priigrale drugo mesto, 3. in 4. mestu pa je odločal derbi med domačim NTK Logatec in NTK Arrigoni.

V odločilni tekmi je blestela Jana Ludvik, ki je zabeležila 3 zmage, svoje pa sta dodali še Alenka Ačimovič in Urška Čokelj, ki sta premagali Tjašo Mihevc. Z zmago z rezultatom 5:4 so si tako Primorke zagotovile 3. mesto in polfinalni obračun z igralkami z Mute, Logatčanke pa v polfinalu čakajo domala nepremagljive Fužinarke.

Odlično formo na zaključku prvenstva so znova potrdile Založenke iz NTK Vesna, ki so tokrat s 5:2 premagale igralke NTK Letrika, vendar več od končnega 5. mesta niso uspele osvojiti.

Po rednem delu na vrhu lestvice najkoristnejših igralk najdemo Asyo Kasabovo, ki je v 23 tekmah zabeležila prav toliko zmag.

Pri moških v zadnjem krogu brez pretresov

Pri predstavnikih močnejšega spola je bilo vse jasno že pred zadnjim krogom, ki ni prinesel presenečenj. Favoriti so brez težav slavili in potrdili svoje uvrstitve na lestvici. Na 1. mestu po rednem delu so tako končali igralci NTK Krka Novo mesto, ki so dane s 5:1 premagali predzadnjeuvrščeni NTK Olimpija, ki bo obstanek med elito iskal v dodatnih kvalifikacijah proti NTK Arrigoni. Novomeščani se bodo v polfinalu pomerili z NTK Letrika, ki je redni del končala na 4. mestu, v drugem polfinalu pa bomo spremljali derbi med ŽNTK Zavarovalnica Maribor in NTK Kema Puconci I. Prednost domačega terena – igralo se bo namreč na dve dobljeni tekmi – bodo imeli Mariborčani. Iz elite so izpadli pionirji iz NTK Ptuj.

Najboljši izkupiček zmag in porazov v rednem delu je imel znova Uroš Slatinšek, ki se je ustavil pri 42 zmagah in 2 porazih.

Vse rezultate, lestvice in statistike si oglejte v povezavi zgoraj desno.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske