Igralke NTK Arrigoni po drami do prvega naslova državnih prvakinj v zgodovini kluba

T.S., 20.05.2017
SNTL, Vse novice

V drugi tekmi finala 1. SNTL za ženske so igralke NTK Arrigoni s 5:4 premagale branilke naslova iz NTK Muta in s tem prišle do prvega naslova državnih prvakinj.

Po devetih sezonah se tako naslov prvakinj znova s Koroške seli na Primorsko. V sezoni 2007/08 so igralke ISA Avtoletktrike prišle do 5. zaporednega naslova, nato pa naslednjih sedem let žezlo predale igralkam NTK Fužinar Inter Diskont. Lani so prvič v zgodovini prvakinje postale igralke z Mute, ki pa letos niso uspele ponoviti uspeha.

V drugi tekmi finala je svojo kakovost še enkrat več potrdila 32-letna Jana Ludvik, ki je prispevala tri ključne točke. Zadnjo v 7. tekmi obračuna, ko je po zaostanku z 0:2 v nizih uspela z 11:8 v petem nizu streti odport nekdanje reprezentantke Zale Veronik. Svoje je pri novih državnih prvakinjah znova dodala nadebudna Lea Paulin, ki je v prvi tekmi dneva premagala Melito Verhnjak.

Vesna Rojko z dvema zmagama je uspela izsiliti odločilno 9. tekmo, kjer sta se pomerili Verhnjakova in Urška Čokelj. Tekma preboratov se je zavlekla v 5. niz, kjer je 21-letna Primorka zadržala mirne živce in slavila z 11:4. Današnja zmaga velja za največji ekipni uspeh v zgodovini izolskega kluba, ki slovi po odličnem delu z mladimi.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL ženske