Igralke iz Vrtojbe tesno premagale Logatčanke

T.S., 16.03.2013
SNTL, Vse novice

Igralke NTK Iskra Letrika so v 15. krogu 1. SNTL za ženske nekoliko presenetljivo premagale neposredne tekmice za 2. mesto iz Logatca. Nepremagljive Korošice znova brez težav, ‘trica’ Jane Ludvik pa ni bila dovolj za zmago Izolank proti NTK Muta.

Goričanke dobile bitko, Logatčanke vojno

V Vrtojbi je danes potekal neposredni boj za 2. mesto med ekipama NTK Iskra Letrika in NTK Logatec. Domačinke, ki so tokrat nastopile v postavi Saša Kodermac, Nina Pavlin in Tina Silič, so v jesenskem delu tekmovanja na gostovanju v Logatcu izgubile s 3:5, zato so danes lovile zmago z ugodnim rezultatom, ki bi pomenil, da bi v primeru kroga na koncu zasedle 2. mesto zaradi boljše medsebojne razlike. Čeprav je Kodermac odigrala izvrstno in premagala tudi Nino Zupančič, pa so gostje ostale zbrane in zabeležile 4 posamične zmage (Zupančič 2, Katja Gutnik 1, Sanja Smiljanič 1) in tako tudi po porazu s 4:5 nimajo prevelikega razloga za razočaranje, saj jim drugo mesto v nadaljevanju prvenstva bržkone ne bo ušlo iz rok.

Poraz Logatčank sicer pomeni, da tudi morebitna zmaga Notranjk v zadnjem krogu prvenstva proti NTK Fužinar, ne bi bila dovolj za naslov prvakinj. Korošice so danes še enkrat več brez težav s 5:1 odpravile NTK Ilirija in bi si z zmago v naslednjem krogu že dva kroga pred koncem prvenstva utegnile priigrati nov naslov državnih prvakinj.

V Izoli je bilo prav tako zanimivo, saj so domačinke iz NTK Arrigoni lovile zmago nad NTK Muta, s katero bi se vključile v boj za 4. mesto, toda tudi tri točke Jane Ludvik niso bile dovolj, saj so gostje v postavi Vesna Rojko, Melita Vrhnjak in Gaja Paradiž osvojile vse preostale dvoboje in se na koncu veselile zmage z rezultatom 5:3.

V preostali današnji tekmi so domačinke iz NTD Kajuh Slovan 5:2 premagale zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva NTK Vesna.

Rezultati 15. kroga v I. SNTL, ženske:

Ilirija – Fužinar Interdiskont 1:5

Iskra Letrika – Logatec 5:4
(Kodermac – Gutnik 3:2, Pavlin – Smiljanič 1:3, Silič – Zupančič 0:3, Pavlin – Gutnik 3:0, Kodermac – Zupančič 3:1, Silič – Smiljanič 3:1, Pavlin – Zupančič 1:3, Silič – Gutnik 0:3, Kodermac – Smiljanič 3:1)

Arrigoni Izola – Muta 3:5
(Milenkovski – Rojko 0:3, Ludvik – Verhnjak 3:1, Čokelj – Paradiž 1:3, Ludvik – Rojko 3:0, Milenkovski – Paradiž 0:3, Čokelj – Verhnjak 1:3, Ludvik – Paradiž 3:0, Čokelj – Rojko 1:3)

Kajuh Slovan – Vesna Zalog 5:2
(Benčina – Supanič 1:3, Polončič – Lukič 3:0, Nemarnik – Kosič 3:0, Polončič – Supanič 3:0, Benčina – Kosič 3:0, Nemarnik – Lukič 1:3, Polončič – Kosič 3:0)

Prosta je bila ekipa Ljubljane.