Igralci iz Vrtojbe na pragu mesta v končnici

T.S., 08.03.2014
SNTL, Vse novice

Do konca rednega dela državnega prvenstva pri moških in ženskah so le še trije krogi in boj za končnico je vse bolj oster. Med moško elito so štiri mesta že skorajda oddana, pri ženskah pa utegne biti malce bolj vroče.

Pintarjev večer življenja

Tokrat začenjamo s pohvalo, ki leti na račun Denisa Pintarja. Igralec NTK Ilirija je na tekmi proti NTK Kema I3:0 premagal Bojana Ropošo in z 2:3 klonil proti Mitji Horvatu ter tako omilil poraz Ljubljančanov proti Pucončanom, bilo je 1:5. Lahko delo proti Velenjčanom so imeli Mariborčani, ki so slavili s 5:0.

Prvi favoriti za naslov iz NTK Krka I so se poigrali z najbolj skromno – in tudi z naskokom najmlajšo, čeprav je danes nastopil Darko Drčić – ekipo prvenstva NTK Ptuj. Igralci NTK Letrika proti NTK Olimpija niso imeli težav, bilo je 5:1. Ludvik Peršolja, Janez Tomše in Janez Petrovčič so 3 kroge pred koncem rednega dela namreč že na pragu uvrstitve v končnico. Do konca rednega dela jih sicer čakata še tekmi proti NTK Krka I in NTK Kema I, zagotovo pa bodo vse moči usmerili v 17. krog, ko jih 22. marca čaka obračun proti Velenjčanom, ki potrebujejo zmago s 5:2 oz. s 5:3 in ugodnim razpletom nizov; na prvi tekmi je bilo pri zmagi Primorcev s 5:3 stanje v nizih 17:13. Teoretične možnosti za uvrstitev v končnico imajo tudi Ilirijani, ki pa jih čaka še obračun z Mariborčani.

Zmaga na primorskem derbiju ostala v Izoli

Bolj zanimiv zaključek rednega dela prvenstva utegnemo spremljati pri ženskah, kjer smo bili v 11. krogu priča nekaj izjemno izenačenim tekmam. Naslov bi lahko ponovno skorajda že podelili Korošicam iz NTK Fužinar Interdiskont, ki so tokrat s 5:1 ugnale igralke iz NTK Vesna, kjer je Ivana Zera prispevala eno točko z zmago nad Niko Veronik.

V predhodno odigrani tekmi 11. kroga so se igralke NTK Muta z zmago nad NTK Logatec5:4 znova povzpele na 2. mesto ligaške tabele. Logatčanke so zdrsnile celo na 4. mesto, potem ko so igralke NTK Arrigoni prav tako s 5:4 premagale Primorke iz NTK Letrika ter tako naredile velik korak proti uvrstitvi v playoff.

Nov trojček zmag Špele Polončič za NTD Kajuh Slovan proti NTK Ilirija sta tokrat uspeli unovčiti Lara Opeka in Alja Benčina, ki sta opravili svoje posel, premagali Kajo Hudnik in igralkam s Slovana zagotovili prvo zmago v sezoni z rezultatom 5:4.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske