Horvat in Škraban Kemi priigrala 3. naslov članskih državnih prvakov

T.S., 06.04.2013
SNTL, Vse novice

Ekipa NTK Kema Puconci je v zadnjem, 18., krogu na gostovanju v Mariboru prišla do svojega 3. naslova članskih državnih prvakov. V štajersko-prekmurskem derbiju so varovanci Štefana Kovača slavili z rezultatom 5:3 in tako ligaško sezono 2012/2013 zaključili brez poraza.

Škraban pripravil teren, Horvat zaključil

Pred začetkom derbija zadnjega kroga 1. SNTL v sezoni 2012/2013 je bilo jasno, da domačini iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor za osvojitev naslova državnega prvaka potrebujejo zmago z ugodnim rezultatom. Igralci NTK Kema Puconci so s seboj v prestolnico Štajerske pripeljali celoten avtobus navijačev in Prekmurci jih niso pustili na cedilu.

Domačine je sicer v zgodnje vodstvo popeljal zimzeleni Gregor Komac, ki je z rezultatom 3:1 premagal Bojana Ropošo, toda vsi upi Mariborčanov so se razblinili, ko je Dominik Škraban opravil zrelostni izpit in s 3:2  premagal Gregorja Zafoštnika. To je pomenilo, da morajo Mariborčani osvojiti naslednje štiri dvoboje, vendar je bilo vsega konec že po tretji tekmi, kjer je Mitja Horvat s 3:1 premagal Zvonka Plohla, in naslov državnih prvakov po enem letu premora praktično že vrnil v domače Puconce.

Mitja je tudi v 2. krogu proti Komacu zaigral odlično in borbeno ter se mu je z rezultatom 3:0 maščeval za poraz na DP za člane in tako dokončno potrdil naslov državnih prvakov. Domačinom je tako preostal zgolj še boj za današnjo zmago in Zafoštnik je proti Ropoši ubranil 4 žogice za zmago in na koncu slavil s 3:2. Toda današnji dan je pripadal Škrabanu, ki je po zmagi nad Zafoštnikom s 3:0 ugnal še PlohlaHorvat je proti Zafoštniku povedel z 2:0 in zdelo se je, da bo tekme konec, toda Gregor je znova našel pot nazaj in še tretjič danes odigral 5 nizov. Tudi tokrat je bil uspešen, toda njegova zmaga je poraz Mariborčanov zgolj ublažila, saj je v 8. tekmi Ropoša3:1 premagal Plohla in svojo ekipo popeljal še do druge letošnje zmage nad Mariborčani, tokrat z rezultatom 5:3.

Poleg igralcev iz NTK Kema velja pohvaliti tudi njihove navijače, ki so v Mariboru svoje ljubljence bučno podpirali in na trenutke se je zdelo, da tekma poteka v Puconcih. Za igralce iz Prekmurja je to 3. naslov državnih članskih prvakov. Čestitke!

Sobota prvič v zgodovini izpadla iz 1. SNTL

Zanimivo je bilo tudi drugje, najbolj kislih obrazov pa so letošnjo sezono 1. SNTL za moške zaključili igralci NTK Sobote, ki so zasedli 10. mesto in so tako prvič v zgodovini tega prekmurskega kluba izpadli iz elitne divizije. Predzadnje mesto so zasedli igralci NTK Ptuj, ki se bodo v dodatnih kvalifikacijah za 1. SNTL pomerili z igralci NTK Muta, ki so v 2. SNTL zasedli 2. mesto za NTK Olimpija, ki se prihodnje leto po treh letih premora znova vrača med elito.

Rezultati 18. kroga v 1. SNTL za moške:

Zavarovalnica Maribor – Kema Puconci I 3:5
(Komac – Ropoša 3:1, Zafoštnik – Škraban 2:3, Plohl – M. Horvat 0:3, Zafoštnik – Ropoša 3:2, Komac – M. Horvat 0:3, Plohl – Škraban 0:3, Zafoštnik – M. Horvat 3:2, Plohl – Ropoša 1:3)

Krka – Mengeš 5:1
(Karković – Orešnik 3:1, U. Slatinšek – Avbelj 3:0, Novak – Jazbič 1:3, U. Slatinšek – Orešnik 3:1, Karković – Jazbič 3:2, Novak – Avbelj 3:1)

Iskra Letrika – Ilirija 3:5
(K. Peršolja – Roudi 1:3, L. Peršolja – Pintar 3:1, Bressan – Stojanović 1:3, L. Peršolja – Roudi 3:1, Pejakič – Stojanović 0:3, Bressan – Pintar 2:3, L. Peršolja – Stojanović 3:1, Bressan – Roudi 0:3)

Tempo Velenje – Ptuj 5:4
(Rosc – Pavič 0:3, J. Slatinšek – Krušič 3:1, Jazbec – Slodej 0:3, J. Slatinšek – Pavič 3:0, Rosc – Slodej 1:3, Jazbec – Krušič 3:1, J. Slatinšek – Slodej 3:1, Jazbec – Pavič 2:3, Rosc – Krušič 3:1)

Kema Puconci II – Sobota 5:3
(G. Horvat – Kocuvan 1:3, Sukič – Kolbl 3:0, Pelcar – Poročnik 1:3, Sukič – Kocuvan 1:3, G. Horvat – Poročnik 3:0, Pelcar – Kolbl 3:1, Sukič – Poročnik 3:1, Pelcar – Kocuvan 3:1)