Glavni favoriti za naslov z zastrašujočo predstavo odpravili Ilirijane

T.S., 16.03.2013
SNTL, Vse novice

15. krog 1. SNTL za moške je postregel s pestrim dogajanjem v Murski Soboti, kjer so se istočasno zvrstile kar tri tekme. Vodilna ekipa prvenstva Kema I je s skoraj brezhibno predstavo odpravila Ljubljančane iz Ilirije, dobro pa so se odrezali tudi aktualni državni prvaki iz Maribora. NTK Sobota in NTK Tempo do presenetljivo lahke zmage.

Ilirijani občutili moč Pucončanov

V Murski Soboti so svojo premoč v letošnji sezoni še enkrat več potrdili igralci NTK Kema I, ki so v udarni postavi Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Dominik Škraban5:0 odpravili ljubljanski NTK Ilirija. Kako dominanten je bil nastop prvih favoritov za letošnji naslov pove dejstvo, da so Pucončani na celotnem obračunu izgubili vsega en niz.

Solidno so se danes odrezali tudi Mariborčani, ki so s 5:1 premagali podmladek iz Puconcev. Pri domačinih je zgolj Patrik Sukič premagal Zvonka PlohlaGregor Zafoštnik in Gregor Komac pa nista imela težav s prekmurskimi mladci in tako še naprej ostajajo pri enem porazu v sezoni, ko so v 9. krogu z 2:5 izgubili proti prvi ekipi Puconcev.

Tretje mesto na lestvici so si z današnjo zmago proti domačinom iz NTK Ptuj že zagotovili igralci NTK Krka I, ki so na današnjem gostovanju na Štajerskem slavili s 5:2. Pri gostih je bil znova prvo ime potnik na Svetovno prvenstvo v Parizu Uroš Slatinšek, ki še naprej ohranja letošnji niz neporaženosti in je tudi danes svoji ekipi priboril tri zmage. Pri domačih sta edini točki prispevala Matic Slodej in Bojan Pavič, ki sta premagala Tilna Novaka.

Sobočani in Velenjčani do gladke zmage

Trojček tekem v Murski Soboti sta zaključili ekipi domače Sobote I in NTK Iskra Letrika. Pri gostih sta manjala Janez Tomše in Luca Bressan, pri domačinih pa se je izkazal še Gregor Kocuvan, ki je s 3:1 odpravil Ludvika Peršoljo in bil s tem odločilni člen domače ekipe, ki je na koncu slavila s 5:0. Sobočani so tako napredovali na 9. mesto ligaške tabele in na zadnje mesto potisnili drugo ekipo iz Puconcev.

Ekipa NTK Tempo se letos očitno več kot odlično znajde proti Mengešanom. V jesenskem delu prvenstva je bilo v rudarskem mestu 5:0 za domačine, identično pa se je končala tudi današnja tekma na obrobju Ljubljane. Za goste sta dve točki prispevala Žiga Jazbec in Jure Slatinšek, eno pa Patrik Rosc. S to zmago so Velenjčani napredovali na 7. mesto, Mengešani pa se po današnjem porazu nahajajo neposredno za njimi.

Rezultati 15. kroga 1. SNTL za moške:

NTK Kema I – NTK Ilirija 5:0
(M. Horvat – Roudi 3:0, Ropoša – Pintar 3:1, Škraban – Tvrtkovič 3:0, M. Horvat – Tvrtkovič 3:0, Ropoša – Roudi 3:0)

NTK Kema II – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 1:5
(G. Horvat – Zafoštnik 0:3, Sukič – Plohl 3:0, Pelcar – Komac 0:3, Sukič – Zafoštnik 1:3, G. Horvat – Komac 1:3, Pelcar – Plohl 1:3)

NTK Ptuj – NTK Krka 2:5
(Slodej – Novak 3:0, Pavič – U. Slatinšek 0:3, Krušič – Karković 0:3, Slodej – Karković 1:3, Krušič – U. Slatinšek 0:3, Pavič – Novak 3:2, Slodej – U. Slatinšek 1:3)

NTK Sobota – NTK Iskra Letrika 5:0
(Kolbl – K. Peršolja 3:0, Kocuvan – L. Peršolja 3:1, Poročnik – Pejakič 3:0, Kolbl – Pejakič 3:0, Kocuvan – K. Peršolja 3:0)

NTS Mengeš – NTK Tempo 0:5
(Jazbič – Rosc 2:3, Avbelj – Jazbec 1:3, Orešnik – J. Slatinšek 2:3, Jazbič – Jazbec 1:3, Avbelj – J. Slatinšek 1:3)