Favoriti otročje lahko, Petrovčič poskrbel za veselje v Vrtojbi

T.S., 18.01.2014
SNTL, Vse novice

Čeprav bi morali biti po koledarju sodeč sredi hude zime, se je na povsem spomladansko soboto danes pričel spomladanski del 1. slovenske namiznoteniške lige za moške. Favorizirane ekipe so svoje nasprotnike odpihnile, v boju za playoff pa so do pomembne zmage prišli igralci NTK Letrika. 

Sprehod po parku za favorite, Petrovčič junak dneva

10. krog 1. SNTL za moške je prinesel lahko delo za favorite. Zmagovalci jesenskega dela prvenstva iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor so s 5:0 premagali pionirsko ekipo NTK Ptuj, z identičnim rezultatom pa so slavili tudi igralci NTK Kema I in NTK Krka I. Pucončani so odpravili svoj podmladek, Novomeščani pa igralce NTS Mengeš, kar pomeni, da vrstni red pri vrhu ostaja enak.

Za derbi kroga lahko brez pomisleka označimo tekmo med domačim NTK Letrika in NTK Ilirija. Ekipi sta jesenski del prvenstva končali na 4. oz. 5. mestu z enakim izkupičkom zmag in porazov (5:4); v 1. krogu, 14. septembra, je bilo 5:3 za Ilirijane. Tudi tokrat ekipi nista razočarali in peščica gledalcev je v Vrtojbi spremljala pravo dramo, ki se je na koncu končala z zmago domačinov s 5:4Ludvik Peršolja in Janez Petrovčič sta prispevali dve zmagi, svoje pa je dodal še Janez Tomše, ki je ugnal Denisa Pintarja. Gostje so sicer nastopili oslabljeni, saj na Primorsko zaradi bolezni ni odpotoval Tomaž Roudi, sta pa zato svoje dodala vedno solidna Mirza Tvrtković in Dejan Stojanović. O zmagovalcu sta v 9. tekmi odločala Petrovčič in Pintar ter odigrala tekmo, ki ni bila za nosečnice in tiste s slabim srcem. Izkušeni ‘Đoni’ je povedel z 2:0 v nizih, nato pa je Pintar napravil preobrat in v odločilnem nizu povedel z 10:8 ter imel vsega skupaj na voljo 3 zaključne žogice. Petrovčič se je rešil in 5. niz dobil z rezultatom 14:12 ter tako poskrbel za zlata vredno zmago igralcev iz Vrtojbe, ki se krčevito borijo za 4. mesto in tako zadnje mesto v končnici prvenstva.

V preostalem obračunu 10. kroga so Velenjčani iz NTK Tempo5:2 odpravili NTK Olimpija, ki je le še bleda senca nekdaj najuspešnejšega slovenskega kluba in le še čudež Ljubljančane reši pred dodatnimi kvalifikacijami za obstanek med elito.

1. SNTL za moške
Lestvica in rezultati
Statistika igralcev