Favoriti brez težav, Velenjčani doma povozili Mengeš

T.S., 01.12.2012
SNTL, Vse novice

V 6. krogu 1. SNTL ni prišlo do večjih presenečenj. Po tem, ko je Krka I že v torek prišla do zmage nad Ptujem, sta danes preprečljivo slavila še favorita za naslov iz Prekmurja in Štajerske. V boju za obstanek so igralci Tempa na domačem terenu presenetljivo gladko odpravili Mengeš.

Ilirijani in mladi Pucončani dobili dve tekmi

Prvi decembrski dan je bil odigran 6. krog 1. SNTL. Veliki derbi med ŽNTK Zavarovalnica Maribor in NTK Kema I je vse bližje, pričakovano pa najboljši dve ekipi še naprej ostajata brez poraza. Mariborčani so doma s 5:2 premagali NTK Kema II, prva ekipa iz Puconcev pa je na gostovanju proti NTK Ilirija slavila z istim rezultatom. Pri mladih Prekmurcih sta se izkazala Patrik Sukič, ki je premagal Matevža Črepnjaka in Gorazd Horvat, ki je bil boljši od Zvonka Plohla. Za Ilirijane sta bila uspešna Tomaž Roudi, ki je premagal Dominika Škrabana in Mirza Tvrtković, ki je presenetljivo premagal Bojana Ropošo.

Velenjčani doma povozili igralce iz Mengša

Letos v 1. SNTL poteka hud boj za obstanek, v derbiju z dna tabele pa sta se danes v Velenju pomerila domači NTK Tempo in NTS Mengeš. Če smo v preteklih letih med tema dvema tekmecema spremljali hude borbe, so danes Velenjčani odigrali vrhunsko in pred številnimi ter glasnimi navijači slavili kar s 5:0. Pri domačih je Patrik Rosc prispeval dve točki – zmaga nad Andražem Avbljem in Davidom Orešnikom -, pri gostih pa je Klemen Jazbič nekoliko presenetljivo izgubil dve tekmi. Najprej ga je premagal Jure Slatinšek, nato pa ga je presenetil še Miha Kljajič, ki je odigral po svojih najboljših močeh in slavil s 3:1. Eno točko za domačine je prispeval še Žiga Jazbec, ki je ugnal Orešnika.

Še četrto zmago v letošnji sezoni je zabeležil novinec NTK Iskra Letrika, ki je s 5:3 premagal NTK Sobota I in se tako prebil na 4. mesto ligaške tabele. Pri gostih je sicer odlično igral Ožbej Poročnik, ki je s 3:1 premagal Luca Bressana, nato pa s 3:0 še najboljšega mladinca pri nas Ludvika Peršoljo, ki je sicer premagal tako Maria Kolbla in Iztoka Dolamiča. Sobočani so znova nastopili brez Gregorja Kocuvana, pri domačih pa je ključno vlogo odigral Janez Tomše, ki je zabeležil trojko.

Rezultati 6. kroga 1. SNTL:

NTK Tempo – NTS Mengeš 5:0
NTK Ilirija – NTK Kema I 2:5
NTK Iskra Letrika – NTK Sobota I 5:3
ŽNTK Zavarovalnica Maribor –  NTK Kema II 5:2
NTK Krka I – NTK Ptuj 5:3 odigrano v torek

Foto: uni-lj.si