Branilci naslova ubranili zaključno žogico in slavili po trilerju

T.S., 29.09.2012
SNTL, Vse novice

V soboto, 29. septembra 2012, je bil odigran 2. krog 1. SNTL za člane. Po tem, ko sta sredi tedna zmago zabeležila NTK Krka I in NTK Kema II, so danes zmage zabeležili še ŽNTK Zavarovalnica Maribor, NTK Kema I in NTK Tempo. Branilci naslova so se na gostovanju proti Iliriji skoraj opekli!

Mariborčani proti Iliriji slavili po 5. nizu odločilne tekme

V zadnjih letih spremljamo v 1. SNTL pri moških zgolj dvoboj za naslov prvaka: NTK Kema I in ŽNTK Zavarovalnica Maribor imata preprosto premočno ekipo, da bi lahko druge ekipe ogrozile njuno vladavino. Občasno favoritom zapreti le ekipa NTK Krka I, pri kateri glavno vlogo igra Uroš Slatinšek. Lahko bi dejali, da so vse ostale tekme favoriziranih ekip zgolj trening pred velikim derbijem, ki nato tudi odloči prvaka.

SNTL na ntsvet.com
Oglejte si: Lestvica po 2. krogu

Preberite še: Krka I in Kema II uspešni v predhodno odigranih tekmah 2. kroga

Vsekakor pa nihče ni pričakoval drame, ki se je danes odvila v Ljubljani. Igralci NTK Ilirija so po prvih dveh krogih vodili s 4:2, blestel pa je Tomaž Roudi, ki je premagal tako Grego Zafoštnika, kot tudi Zvonka Plohla. V 7. tekmi je imel Roudi proti Gregi Komacu že zaključno točko za zmago s 5:2, vendar se je izkušeni Komac rešil in slavil po razliki v petem nizu. Zafoštnik je tekmo pripeljal v odločilno tekmo, tam pa je Plohl s 3:2 ugnal Mirzo Tvrtkovića in Maribor je v štajersko prestolnico odnesel celo kožo.

Prekmurci brez težav tudi v 2. krogu

Povsem drugače je bilo v Puconcih, kjer je NTK Kema I svoje delo opravila po pričakovanjih in ekipo NTK Ptuj, ki je nastopila brez Bojana Paviča, premagala z rezultatom 5:1. Pri domačinih sta 2 zmagi prispevala Mitja Horvat in Bojan Ropoša, ki sta letos zaradi službenih obveznosti odprla mesto v reprezentanci za Dominika Škrabana, ki se bo na Evropskem prvenstvu, ki bo potekalo v drugi polovici oktobra, priključil Tokiću, Lasanu in Žibratu. Pri gostih je Matic Slodej s 3:1 ugnal Škrabana in tako preprečil kravato.

Velenjčani doma ugnali Soboto I

Z izjemo Mariborčanov in Pucončanov ter morda igralcev iz Novega Mesta, so vsi preostali klubi precej izenačeni in prav vsaka tekma lahko na koncu sezone odloči, katera ekipa bo nazadovala v 2. SNTL. Igralci NTK Tempo, ki so pretekli teden doživeli grenak poraz proti igralcem iz Vrtojbe, so danes na domačem parketu premagali NTK Sobota I z rezultatom 5:1. Pri Velenjčanih sta bila zanesljiva Jure Slatinšek in Patrik Rosc, ki sta dosegla dve zmagi, eno pa je prispeval še Miha Kljajič. Za Sobočane je točko prispeval Ožbej Poročnik, ekipi pa se je močno poznala odsotnost Gregorja Kocuvana.

Rezultati 2. kroga 1. SNTL:

NTK Iskra Letrika – NTK Krka I 2:5
Tomše 1, Peršolja 1; U. Slatinšek 3, Karković 2

NTS Edigs – NTK Kema II 1:5
Jazbič 1; Pelcar 2, Sukič 2, G. Horvat 1

NTK Tempo – NTK Sobota I 5:1
J. Slatnišek 2, Rosc 2, Kljajič 1; Poročnik 1

NTK Ilirija – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 4:5
Roudi 2, Tvrtković 1, Pintar 1; Zafoštnik 2, Komac 2, Plohl 1

NTK Kema I – NTK Ptuj 5:1
Horvat 2, Ropoša 2, Škraban 1; Slodej 1