Boj za obstanek iz kroga v krog bolj oster

T.S., 12.01.2013
SNTL, Vse novice

11. krog 1. SNTL za moške je prinesel nove zaplete na dnu lestvice, ekipe na vodilnih treh mestih pa ostajajo na dobri poti k osvojitvi odličij na koncu sezone.

Favoriti bežijo v daljavo

Prvi favoriti za osvojitev naslova državnega prvaka igralci NTK Kema I so na gostovanju na Ptuju s 5:0 premagali Štajerce in tako samo še nadgradili izjemno statistiko, ki jo beležijo v letošnji sezoni 1. SNTL. Doslej so na 11 tekmah izgubili vsega 6 iger, edini, ki je uspel premagati koga izmed dvojca Mitja Horvat in Bojan Ropoša, pa je Mirza Tvrtković, ki je Bojana premagal v 6. krogu jesenskega dela.

Na domačem terenu so bili uspešni tudi branilci naslova iz Maribora, ki so premagali NTK Ilirija z rezultatom 5:3. V jesenskem delu prvenstva so Ilirijani sicer že imeli zaključne žogice za zmago s 5:2, vendar so kasneje izgubili z rezultatom 4:5.

Tretje mesto še naprej suvereno drži NTK Krka I, ki na krilih letos še nepremaganega Uroša Slatinška, povsem realno lahko pričakuje, da bo na tem mestu tudi ostal. Danes so v Novem mestu slavili z rezultatom 5:2 proti NTK Iskra Letrika, ki še vedno igra brez obolelega Janeza Tomšeta. Ludvik Peršolja je za goste prispeval dve točki, proti Slatinšku pa je bil znova povsem brez moči.

Poročnik in Mengešani prvenstvo naredili še bolj zanimivo

Poleg tekem, kjer so znova prevladovali favoriti, pa sta bila danes odigrana še dva izjemno pomembna obračuna v boju za obstanek.

V Murski Soboti je domači klub Sobota I5:2 ugnal NTK Tempo iz Velenja. Pri domačinih je blestel Ožbej Poročnik, ki je zabeležil tri zmage. Najprej je premagal Miho Kljajiča, nato po hudi borbi na 9. točki odločilnega niza Žigo Jazbeca, pri rezultatu 4:2 pa še Patrika Rosca.

Manjši dvig v formi so potrdili igralci iz Mengša, ki so na gostovanju pri ekipi Kema II mladce iz Puconcev premagali z rezultatom 5:2.

Situacija na rezultatski tabeli je tako pri dnu še bolj zaostrena, saj 4. uvrščeno in zadnjeuvrščeno ekipo ločita zgolj dve zmagi. Letos se nam tako obeta hud boj za obstanek, mesta od 1 do 3 pa so navidezno že oddana.

Rezultati 1. SNTL – 11. krog:

NTK Sobota I – NTK Tempo 5:2
(Kocuvan – Jazbec 3:1, Poročnik – Kljajič 3:1, Kolbl – Rosc 2:3, Poročnik – Jazbec 3:2, Kocuvan – Rosc 1:3, Kolbl – Kljajič 3:1, Poročnik – Rosc 3:0)

NTK Ptuj – NTK Kema I 0:5
(Šegula – Ropoša 0:3, Krušič – Škraban 1:3, Toplak – M. Horvat 0:3, Krušič – Ropoša 1:3, Šegula – M. Horvat 0:3)

NTK Kema II – NTS Mengeš 2:5
(G. Horvat – Orešnik 3:1, Sukič – Avbelj 0:3, Pelcar – Jazbič 2:3, Sukič – Orešnik 2:3, G. Horvat – Jazbič 1:3, Pelcar – Avbelj 3:0, Sukič – Jazbič 0:3)

ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Ilirija 5:3
(Zafoštnik – Pintar 3:0, Komac – Roudi 0:3, Plohl – Tvrtkovič 2:3, Komac – Pintar 3:0, Zafoštnik – Tvrtkovič 3:2, Plohl – Roudi 0:3, Komac – Tvrtkovič 3:1, Plohl – Pintar 3:0)

NTK Krka I – NTK Letrika 5:2
(Karković – Bressan 3:2, U. Slatinšek – K. Peršolja 3:0, Novak – L. Peršolja 2:3, U. Slatinšek – Bressan 3:0, Karković – L. Peršolja 1:3, Novak – K. Peršolja 3:0, U. Slatinšek – L. Peršolja 3:0)