5. krog 1. SNTL: V Prekmurju pestro, vrnitev Jane Ludvik

T.S., 24.11.2012
SNTL, Vse novice

Tudi po petem krogu v obeh prvih namiznoteniških ligah, z maksimalnim izkupičkom ostaja pet ekip. Med fanti so to Pucončani in Mariborčani, ki bodo o prvaku odločali v medsebojnem dvoboju, ki se igra v zadnjem krogu prvenstva, med dekleti pa so s samimi zmagami ekipe: Logatca, Fužinar Interdiskont in Iskre Letrika. V 5. krogu tekmovanja v 1. moški namiznoteniški ligi so na svoje predvsem prišli ljubitelji bele žogice v Prekmurju, kjer so na sporedu bile kar tri tekme.

Praznika namiznega tenisa v Prekmurju

Vodilna prva ekipa Keme, ki resno cilja na državni naslov, ni imela nobenih težav proti gostom iz Mengša. Tako kot vedno so Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Dominik Škraban zaigrali na vso moč in profesionalno, tako da Mengšani, ki so bili tudi kompletni, niso uspeli osvojiti niti enega niza.

Je pa do velikega presenečanja prišlo v isti dvorani, kjer je druga ekipa Keme premagala favorizirano Krko I z rezultatom 5:4, ki je tako utrpela že drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Uroš Slatinšek je uspel osvojiti tri svoje točke, toda odpovedal je Neven Karković, ki je od treh tekem osvojil zgolj eno, Tilen Novak pa je znova ostal brez točke. Na drugi strani sta Patrik Sukič in Gorazd Horvat osvojila po dve točki, še eno za presenetljivo zmago Prekmurcev pa je prispeval Tomaž Pelcar.

Na tretjem dvoboju v Prekmurju, tistem v Murski Soboti, so vlogo favoritov potrdili gostje iz Spodnje Šiške. Igralci NTK Ilirija so slavili z rezultatom 5:3, a ne bi bilo presenečanje tudi, če bi točki ostali v Prekmurju pri domači ekipi NTK Sobota, saj so gotovo redki tisti, ki so pričakovali, da bo Dejan Stojanović ugnal Gregorja Kocuvana, ter da bo ljubljanski rezervist Denis Pintar premagal Ožbeja Poročnika. Po drugi strani pa je mladi Mario Kolbl nekoliko nepričakovano ugnal Mirzo Tvrtkoviča.

Mariborčani suvereni, nova zmaga za Goričane

Aktualni državni prvaki iz Maribora, ki so tokrat gostili velenjski Tempo, so pričakovano dosegli še eno gladko zmago. Gregor Zafoštnik, Grega Komac in Zvonko Plohl so brez težav ugnali vse velenjske igralce, edino točko za goste pa je dosegel Žiga Jazbec, ki je ugnal mariborskega rezervista Matevža Črepnjaka. Tako Mariborčani še naprej vztrajajo z maksimalnim izkupičkom, Velenjčani pa so ostali pri eni sami zmagi.

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo najbolj negotovo na Ptuju, kjer bi gostitelji morali biti v rahli prednosti proti novincem iz Vrtojbe, se je zgodilo ravno nasprotno. Kljub odsotnosti Luce Bressana, katerega je zamenjal mladi rezervist Kristjan Peršolja, so gostje iz Vrtojbe bili prepričljivi in slavili s 5:2. Še posebej se je izkazal mladi reprezentant Ludvik Peršolja, ki je premagal vse tri gostitelje, dve točki za suvereno zmago pa je prispeval še izkušeni Janez Tomše. Gostitelji od katerih se je pričakovalo veliko več so uspeli osvojiti le dve točki, ko sta Bojan Pavič in Matic Slodej ugnala rezervista Kristjana Peršoljo.

Rezultati 5. kroga 1. SNTL – moški:

Kema Puconci I – Edigs Mengeš 5:0
(Škraban – Orešnik 3:0, Ropoša – Avbelj 3:0, M. Horvat – Jazbič 3:0, Ropoša – Orešnik 3:0, Škraban – Jazbič 3:0).

Zavarovalnica Maribor – Tempo Velenje 5:1
(Plohl – Kljajič 3:1, Komac – J. Slatinšek 3:0, Zafoštnik – Rosc 3:1, Črepnjak – Jazbec 1:3, Plohl – Rosc 3:1, Založnik – J. Slatinšek 3:1).

Kema Puconci II – Krka 5:4
(G. Horvat – Kakrović 3:1, Sukič – Novak 3:0, Pelcar – U. Slatinšek 0:3, Sukič – Karković 3:1, G. Horvat – U. Slatinšek 1:3, Pelcar – Novak 3:0, Sukič – U. Slatinšek 1:3, Pelcar – Karković 1:3, G. Horvat – Novak 3:1).

Sobota – Ilirija 3:5
(Kolbl – Tvrtkovič 3:1, Kocuvan – Stojanović 1:3, Poročnik – Roudi 0:3, Kocuvan – Pintar 3:1, Kolbl – Roudi 1:3, Poročnik – Stojanović 3:2, Kocuvan – Roudi 1:3, Poročnik – Pintar 0:3).

Ptuj – Iskra Letrika 2:5
(Krušič – Tomše 1:3, Pavič – K. Peršolja 3:0, Slodej – L. Peršolja 0:3, Pavič – Tomše 1:3, Krušič – L. Peršolja 0:3, Slodej – K. Peršolja 3:0, Pavič – L. Peršolja 1:3).

Logatec, Fužinar in Letrika še naprej brez poraza

Med dekleti sta bila v ospredju spopada v Ljubljani, kjer sta vodilni ekipi Logatca in Fužinar Interdiskonta gostovali pri Iliriji oz. Kajuh Slovanu. Na obeh dvobojih se je potrdilo, da so Notranjke in aktualne državne prvakinje s Koroške tačas bistveno močnejše kot ljubljanski ekip. Ilirija je proti Logatčankam osvojila eno točko, ko je Tina Zalezina ugnala Sanjo Smiljanić, vse drugo pa je pripadlo gostjam. Na Kodeljevu pa gostiteljice niso uspele osvojiti niti ene same igre. Najbližje je bila izkušena Špela Polončič, ki je tesno izgubila proti aktualni slovenski reprezentantki Manci Fajmut. Korošice so namreč v nadaljevanju vse štiri igre dobile brez izgubljenega niza.

Uspeh za Goričanke, vrnitev Jane Ludvik

Dokaj zanimivo je bilo v Vrtojbi, kjer pa so nekdanje večkratne državne prvakinje po pričakovanju bile premočne in so dosegle še četrto zmago. Za ljubljanske „železničarke“ je dve točki dosegla Ivana Zera, ki je ugnala Tino Silič in Saško Kodermac, vse ostalo pa je bilo v domeni domačih igralk, pri katerih se je s tremi zmagami še posebej izkazala mlada reprezentantka Nina Pavlin.

Na derbiju začelja v Izoli so bile gostiteljice premočne proti ekipi Vesne. Ker se je sedaj za zelene mizice vrnila odlična Jana Ludvik, se utegnejo Izolčanke kmalu povzpeti po lestvici navzgor. Porodniški dopust je mimo in Jana ponovno igra odlično, v kar sta se prepričali Tjaša Supanič in Ana Ristevski, ki nista uspeli osvojiti niti niza. Edino točko za Založanke je osvojila Supaničeva, ki je ugnala mlado Urško Čokelj.

Rezultati 5. kroga 1. SNTL – ženske:

Ilirija – Logatec 1:5
(Kapušin – Zupančič 0:3, Zalezina – Smiljanič 3:1, Terbuc – Gutnik 1:3, Zalezina – Zupančič 0:3, Kapušin – Gutnik 0:3, Terbuc – Smiljanič 0:3).

Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont 0:5
(Polončič – Fajmut 2:3, Benčina – Kasabova 0:3, Kozamernik – Šapek 0:3, Benčina – Fajmut 0:3, Najdič Andrin – Šapek 0:3).

Iskra Letrika – Ljubljana 5:2
(Kodermac – Založnik 3:1, Pavlin – Štulanovič 3:0, Silič – Zera 0:3, Pavlin – Založnik 3:2, Kodermac – Zera 1:3, Silič – Štulanovič 3:0, Pavlin – Zera 3:0).

Arrigoni Izola – Vesna Zalog 5:1
(Čokelj – Lukič 3:0, Sterchi – Ristovski 3:0, Ludvik – Supanič 3:0, Milenkovski – Lukič 3:1, Čokelj – Supanič 2:3, Ludvik – Ristovski 3:0).