12. krog ženske 1. SNTL v znamenju izkušenih igralk!

T.S., 26.01.2013
SNTL, Vse novice

Med dekleti je bil v ospredju koroški derbi v Ravnah na Koroškem, kjer pa so aktualne in najbrž tudi bodoče državne prvakinje še enkrat potrdile, da so premočne v naši 1. ligi.

Mlade gostje iz Mute niso bile imele nobenih možnosti proti razigranim prvakinjam, le Melita Verhnjak je uspela premagati Niko Veronik.

Prav tako so trenutno drugouvrščene Logatčanke potrdile, da so zasluženo visoko na lestvici, saj so v izjemno dramatičnem dvoboju le strle odpor gostij iz Izole. Tudi Notranjke so se morale sprijazniti, da je izkušena Primorka Jana Ludvik še vedno zelo dobra, saj je z gladkih 3:0 premagala vse domače igralke. Na njeno žalost mlade soigralke niso uspele osvojiti niti ene same točke.

Nekdanje večkratne državne prvakinje, igralke Iskre Letrike, so imele le nekoliko težji trening proti gostjam iz Ljubljane. Ilirija je sicer dobro začela, saj je Vesna Terbuc premagala Tino Silič, a je to bilo vse kar so gostje osvojile, kajti vse naslednje igre so pripadle varovankam trenerja Miroslava Tokića, ki še vedno upajo, da bi lahko na koncu zasedle 2. mesto.

Kar zanimiv je bil tudi ljubljanski spopad, kjer pa so Kajuhovke lažje od pričakovanega premagale domače „železničarke“. Brez Natalije Lužar, ki je začasno prenehala igrati namizni tenis, in Vlone Maloku, ki študira v tujini, NTK Ljubljana ni niti senca ekipe iz prejšnje sezone, ko so bila dekleta iz prestolnice pod samim vrhom na lestvici. Tokrat je samo Ivana Zera uspela osvojiti dve točki, vse drugo pa je pripadlo „gostjam“ s Kodeljevega, kjer je znova blestela izkušena Špela Polončič, ki je tudi imela nekaj težav proti Zeri, katero je v odločilnem 5. nizu premagala na razliko z 18:16.

Rezultati 12. kroga v I. SNTL, ženske:

Fužinar Interdiskont – Muta 5:1
(Z. Veronik – Paradiž 3:1, Kasabova – Naglič 3:0, Fajmut – Verhnjak 3:1, Kasabova – Tomis 3:0, N. Veronik – Verhnjak 0:3, Fajmut – Naglič 3:0)

Logatec – Arrigoni Izola 5:3
(Smiljanič – Sterchi 3:0, Zupančič – Čokelj 3:1, Gutnik – Ludvik 0:3, Zupančič – Milenkovski 3:0, Smiljanič – Ludvik 0:3, Gutnik – Čokelj 3:2, Zupančič – Ludvik 0:3, Gutnik – Milenkovski 3:0)

Iskra Letrika – Ilirija 5:1
(Silič – Terbuc 2:3, Pavlin – Hudnik 3:0, Kodermac – Zalezina 3:1, Pavlin – Terbuc 3:0, Silič – Zalezina 3:2, Kodermac – Hudnik 3:1)

Ljubljana – Kajuh Slovan 2:5
(Založnik – Nemarnik 0:3, Zera – Benčina 3:0, Štulanovič – Polončič 0:3, Zera – Nemarnik 3:2, Založnik – Polončič 0:3, Štulanovič – Benčina 0:3, Zera – Polončič 2:3)

Prosta je bila ekipa Vesna Zalog.

Tekst: Oste Bakal