Žibratov TTS Borsum včeraj do pomembnih točk v ligi, danes ostal brez njih!

O.P., 13.01.2013
Bundesliga, Vse novice

Jan Žibrat je na včerajšnji tekmi s svojim klubom TTS Borsum prišel do pomembne točke proti vodilni ekipi v 2. Bundesligi Nord TTC Hagen. Žibrat je bil včeraj polovično uspešen, končni rezultat  pa je bil neodločen, in sicer 8:8. Danes se je TTS Borsum pomeril proti TTC Indeland Jülich in moral priznati poraz s končnim rezultatom 4:9. Žibrat je danes v svojo statistiko dodal eno zmago v dvojicah ter poraz in zmago pri posameznikih.

TTS Borsum po petih zaporednih porazih znova do točk!

Žibratov TTS Borsum je po težkih petih porazih zapored v ligi tokrat le prišel do točke proti vodilni ekipi v 2. Bundesligi Nord, in sicer proti ekipi TTC Hagen. Jan je svoj prvi obračun v igri dvojic skupaj s klubskim soigralcem Szöcsem izgubil proti gostujoči dvojici Subotić/Theriault z rezultatom 2:3, nato je v naslednji tekmi izgubil proti Filipu Szymanskemu z rezultatom 0:3 in vse je kazalo, da bodo gostitelji znova pretrd oreh za domače moštvo iz Borsuma. Jan se je v naslednjem svojem obračunu bolje zbral in se maščeval za poraz v prejšnjem delu lige proti Draganu Subotiću in ga premagal z rezultatom 3:1 ter tako ohranil upanje njegovi ekipi, da osvojijo še vsaj neodločen končni rezultat na tekmi. V zadnji tekmi pri vodstvu gostujoče ekipe sta 1. in 2. igralec moštva TTS Borsum prevzela vajeti v svoje roke(1. Szöcs, 2. Žibrat) in slavila v zadnjem obračunu proti dvojici Szymanski/Tran Le z rezultatom 3:0, kar je zadostovalo za delitev točk na srečanju teh dveh ekip s končnim rezultatom 8:8.

TTC Indeland Jülich zadal še en poraz Borsumu!

Danes bi naj bil, vsaj sodeč po lestvici, bolj izenačen dvoboj med ekipama, ki zasedata 6. in 7. mesto na lestvici 2. Bundeslige Herren Nord, vendar temu vsaj na prvi pogled po končnem rezultatu ni tako. TTC Indeland Jülich je v domači dvorani slavil proti TTS Borsumu z končnim rezultatom 9:4. Žibrat je svoj prvi dvoboj v igri dvojic skupaj z Szöczem slavil z rezultatom 3:1 proti domači dvojici Jean/Servaty. Jan je nadaljeval zmagoviti “pohod” in nato premagal izkušenega Nizozemca Trinka Keena z rezultatom 3:1. V svoji drugi posamezni tekmi je Jan moral stisniti roko za las boljšemu tisti trenutek Lauricu Jeanu, ki je po vseskozi tesni borbi slavil z končnim rezultatom 3:2 – zadnji niz se je končal z 12:10.

Po  včerajšnji tekmi smo Janu zastavili nekaj vprašanj na katera nam je z veseljem odgovoril:

1.Kako so potekale priprave na drugi del ligaškega tekmovanja?
Jan: “Priprave so bile zelo kvalitetne, moram reči, da teh priprav ne bi mogel bolje izkoristiti. Z mojim trenerjem Marjanom Oražmom sva delala res kvalitetno. Bilo je kar malo nervozno, ker se še nisem znašel v takem položaju, da bi izgubil toliko tekem brez neke svoje igre, tako da sem bil kar zelo “razštelan”. Ampak Marjan me je spet uspel spraviti nazaj na staro pot. Treniral sem ogromno, tudi za fizično pripravo.

2. Komentar po včerajšnji tekmi?
Jan: “Sama tekma je bila zelo napeta. Ekipa se je pobirala po težkih petih porazih zapovrstjo, potem ko smo začeli sezono super. Jaz sem zadovoljen in nisem. Jaz sem hotel zmago potem, ko sem videl kako je ekipa pripravljena. Jaz sploh v resnici nisem vedel, da so oni vodilni. Vem pa, da lahko premagamo vsakega, če igramo normalno. Jaz se hočem boriti za prva tri mesta, tako, da mi je v spodnjem delu tabele zelo neugodno.

3. Po koncu tekme ste bili skupaj z ekipo zadovoljni z razpletom tekme?
Jan: “Ekipa je bila zadovoljna, tudi vodilni so zadovoljni. Verjetno bolj zaradi točk, kot pa zaradi neodločenega izida proti prvouvrščeni ekipi. Upam, da se bomo pobrali po težkih porazih, ampak liga je zelo močna in bo treba res dati 110%.

2. Bundesliga Herren Nord:

TTS Borsum : TTC Hagen 8:8

Žibrat/Scöcz : Subotić/Theriault 2:3 (9:11, 8:11, 11:5, 11:7, 9:11)
Jan Žibrat : Filip Szymanski 0:3 (8:11, 4:11, 4:11)
Jan Žibrat : Dragan Subotić 3:1 (11:9, 11:7, 8:11, 11:6)
Žibrat/Scöcz : Szymanski/Tran Le 3:0 (11:9, 11:8, 11:5)

TTC indeland Jülich : TTS Borsum 9:4
Jean/Servaty : Žibrat/Szöcs 1:3 (8:11, 11:5, 5:11, 7:11)
Trinko Keen : Jan Žibrat 1:3 (7:11, 7:11, 11:9, 9:11)
Lauric Jean : Jan Žibrat 3:2 (5:11, 11:3, 10:12, 11:8, 12:10)

 

Foto:http://www.tsv-hagenburg.de