Žibratov TTS Borsum tokrat polovično uspešen

T.S., 08.10.2012
Bundesliga, Vse novice

Jan Žibrat je pretekli vikend odigral dve tekmi 2. Bundeslige in bil polovično uspešen. Njegova ekipa po 5. krogih zaseda 3. mesto, še bolje pa gre drugi ekipi Fireckenhausna v kateri nastopa Jaka Golavšek. Z zmago v soboto proti Hilpoltsteinu so sedaj na 2. mestu ligaške tabele.

Žibrat zabeležil 5 zmag in 1 poraz

Ekipa TTS Borsum, v kateri letos uspešno nastopa Jan Žibrat, je med vikendom zabeležila zmago in poraz. V soboto so na domačem terenu ugnali Hertho BSC Berlin z rezultatom 9:6. Odlično je igral Žibrat, ki je zmagal v tekmi dvojic in dobil oba posamična obračuna.

V nedeljo so se igralci iz Borsuma z gostovanja pri TTC Altena vrnili razočarani. Domačini so bili pred tekmo sploh še brez zmage v letošnji sezoni, vendar je zmago prinesel Japonec Yoshihiro Ozawa, ki je s 3:0 ugnal tudi našega 20-letnika. Končni rezultat je bil 9:5 za domačine.

Žibrat je tako vikend zaključil z bilanco zmag in porazov 5:1 ter letošnji skupni izkupiček popravil na 12:4. Njegova ekipa po 5. krogih drži 3. mesto v 2. Bundesligi – Nord.

Po tekmi je Žibrat ocenil svoj nivo igre pretekli teden: “Igra je boljša in boljša. Vedno ko grem iz Kočevja, se zelo dobro počutim in vsakič čutim napredek.” Glede ciljev njegove ekipe ponovno ostaja skrivnosten: “Nimamo nekih določenih ciljev, smo pa vsi v ekipi zadovoljni samo z dobrimi rezultati, tako da bojazni, da bi se zadovoljili s kakšnim petim mestom ni.

To je moje tretje leto v Nemčiji in trikrat sem bil prvi igralec ekipe, tako da sem tega pritiska že malo navajen in mi je vse skupaj prišlo v navado,” pravi Žibrat, ki dodaja, da je vzdušje v garderobi izjemno: “Vzdušje v ekipi je fantastično. Nekaj najlepšega je, ko ekipa zmaga in se vsi veselimo in zabavamo. Najboljši del je v garderobi, ko za zabavo skrbi glasba in šest norih glav.

Golavšek ponovno uspešen

V 2. Bundesligi – Süd še naprej uspešno nastopa Jaka Golavšek, ki brani barve druge ekipe TTC matec Frieckenhausen. V soboto, 6. oktobra, so v obračunu 5. kroga z rezultatom 9:3 ugnali goste TV 1879 Hilpoltstein. Golavšek je odigral tekmo posameznikov in s 3:2 premagal Felixa Bindhammerja. Njegova ekipa trenutno zaseda 2. mesto na ligaški tabeli, naslednja tekma pa jih čaka 20. oktobra, ko se bodo na gostovanju udarili s TTC Zugbrücke Grenazu, ki letos še čaka na svojo prvo zmago.

Z zmago v soboto je Golavšek svoj izkupiček popravil na 3:3, vseeno pa pravi, da je ima v odločilnih trenutkih roko trdo kot kamen, vendar je z napredkom zadovoljen in ne obžaluje svoje avanture v Nemčiji.