Žibratov Grünwetterscbach na gostovanju šokiral Borussio

T.S., 30.11.2015
Bundesliga, Vse novice

V zadnjem krogu prvega dela nemške Bundeslige je Bojan Tokić ugnal svojega dobrega znanca in si z ekipo zagotovil 2. mesto, Jan Žibrat pa je skupaj s svojimi ekipnimi tovariši nenadejano slavil v nemški Meki namiznega tenisa.

Poškodba Tima Bolla, ki je kak mesec dni nazaj zahtevala celo operacijo, je dodobra načela vrste Borussie Düsseldorf. Rekorderji po številu naslovov so včeraj dosegli najnižjo točko, potem ko so na domačih tleh morali priznati premoč predzadnji ekipi prvenstva ASV Grünwettersbach. Blestel je Anglež Samuel Walker, ki je na karierno nedeljo najprej s 3:2 odpravil velikega nemškega upa Patricka Franzisko, nato pa v odločilni tekmi s 3:1 še Indijca Achanto. Tretjo točko za goste je prispeval Španec Alvaro Robles, za katerega zmaga nad Panagiotisom Ginonisom prav tako predstavlja enega izmed vrhuncev kariere.

Jan Žibrat je izgubil obe svoji tekmi proti Achanti in Franziski. Dobro se je boril predvsem proti nemškemu vrstniku, s katerim je na MEP leta 2010 v Istanbulu osvojil bronasto kolajno v konkurenci dvojic. V prvem nizu je Prlek pri rezultatu 10:9 zgrešil zaključni forehand za vodstvo, Nemec je to izkoristil in povedel z 2:0, kljub odličnemu tretjemu nizu Žibrata, pa je bila to preprosto prevelika prednost, da bi jo priljubljeni ‘Franz’ zapravil. Borussia se po 9 krogih nahaja izven cone, ki vodi v končnico. S 4 zmagami in 5 porazi si delijo 5. mesto.

Drugače so v sezono krenili pri 1. FC Saarbrücken TT. Na krilih Tiaga Apolonie, ki ima ob sebi še ‘ziheraša’ Bojana Tokića in letos nekoliko manj prestrašenega Adriena Matteneta, so Posarci jesenski del prvenstva z 8 zmagami in 1 porazom končali na drugem mestu. Pred njimi so mladci (Gauzy, Pitchford, Dyas + Skachkov) iz Ochsenhausena, ki imajo prav tako en poraz, a so dobili medsebojni obračun s Saarbrücknom. V 9. krogu so se Tokić in co. s 3:0 znesli nad Werderjem iz Bremna. Naš as je bil s 3:1 boljši od svoje redne stranke, Bastiana Stegerja.