Žibrat se je od Nemčije poslovil v velikem slogu

T.S., 15.04.2013
Bundesliga, Vse novice

Po treh letih igranja v Nemčiji, se letos poleti Jan Žibrat seli na Nizozemsko. Med vikendom je s svojim TTS Borsumom odigral še zadnji dve ligaški tekmi v tej sezoni in se od Nemčije poslovil na najboljši možen način.

Triletna odisejada Jana Žibrata v Nemčiji se je pretekli vikend končala z zmago in porazom njegovega TTS Borsum v 2. Bundesligi Nord. Žibrat se je po dobrem začetku ligaške sezone kar nekaj časa nahajal v krizi, toda Prlek je najboljše prihranil za konec, saj je v soboto in nedeljo zabeležil tri posamične zmage in med drugim premagal tudi dva kitajska namiznotenisača.

V soboto se je Žibratova ekipa pomerila s SV Siek in gladko izgubila z rezultatom 1:9, v nedeljo pa je bil TTS Borsum z 9:6 boljši od BV Borussia Dortmund. Proti ekipi Siek je Žibrat v paru s Hunorjem Szocsem v obračunu parov sicer izgubil, toda svojo pravo pripravljenost je pokazal na posamičnem obračunu proti Wangu Yanshengu, katerega je premagal s 3:0 (13, 6, 10) in svoji ekipi priigral sploh edino zmago na tekmi.

Ob  nedeljski zmagi Borsuma je Žibrat s Szocsem ponovno izgubil tekmo dvojic, nato pa je najprej s 3:2 ugnal Rusa Evgenyja Fadeeva, na koncu pa s 3:1 še prvega igralca nasprotne ekipe Qi Wenchenga. Na koncu letošnje sezone je Žibratov izkupiček zmag in porazov 17:18.

Po koncu novega poglavja na svoji športni poti je Jan povedal: “Ta sezona je imela dosti vzponov in padcev, na srečo pa sem se s pomočjo trenerja Marjana vedno pobral. Marjan mi trenutno poleg družine edini stoji ob strani. Letos je bila igralska zasedba v ligi zelo zelo močna, tako da sem zadovoljen z izkupičkom. V drugem delu sem imel celo pozitiven izkupiček. Vendar je to za mene daleč od željenega, seveda tudi za Marjana.

Za slovo je igralce TTS Borsum na domačem parketu pričakalo mnogo ljudi: “Celotna sezona je bila ena velika borba, ker pa sem po naravi borec, se je vse uredilo. Za konec lige in slovo od kluba, mi je uspela skoraj perfektna tekma, veliko mi je pomenil tudi odziv navijačev, ki pravijo, da me bodo zelo pogrešali in bo težko najti zamenjavo zame.

Prihodnje leto bo Žibrat igral na Nizozemskem in sicer za ekipo Enjoy&Deploy Taverzo. Za ekipo iz dežele tulipanov že igra Borna Kovač, prihodnje leto pa se jim bo za potrebe tekmovanja ETTU Cup pridružil tudi korejski up Kang Dongsoo.

Na svojem Facebook profilu je Žibrat zapisal: “Nemčija, adijo in na svidenje.” Upajmo, da bo izkušnja na Nizozemskem pozitivna in se bo Jan v Nemčijo vrnil v elitno Bundesligo.