Žarki upanja v Saarbrücknu – Tokić, Steger in Apolonia na kolena spravili branilce naslova!

T.S., 17.12.2013
Bundesliga, Vse novice

Igralci Saarbrückna so danes še zadnjič v koledarskem letu 2013 zaigrali v nemški Bundesligi in sicer v predhodno odigranem 10. krogu, kjer so gostili igralce iz Bremna. Aktualni nemški prvaki so padli po skoraj 3 urah fantastične borbe!

Ena lastovka še ne prinese pomladi, toda …

Jeseni v 1. krogu državnega prvenstva je bilo v Bremnu gladkih 3:0 za aktualne prvake, ki nastopajo v postavi Chuang Chih-YuanAdrian Crisan in Constantin Cioti. Igralci iz posarskega dela Nemčije na gostovanju niso osvojili niti niza, naš Tokić je priznal premoč Chuangu in v podobnem stilu je minil celoten jesenski del prvenstva.

Z današnjo tekmo so varovanci trenerja Slobodana Grujića že pričeli s spomladanskim delom rednega dela državnega prvenstva v katerem bodo skušali popraviti vtis s prvega dela sezone, ki so ga končali na 7. mestu in se prebiti v končnico, kamor vodijo prva štiri mesta. Začeli so na najboljši možen način z zmago nad aktualnimi prvaki Bundeslige!

Tekma se je za domačine začela sijajno, saj je njihov prvi igralec in 5. lopar Evrope Bastian Steger prikazal odlično igro in s 3:0 premagal vedno neugodnega Romuna Crisana. Najboljši igralec gostov Chuang je nato izenačil z gladko zmago proti Apolonii, tako da je breme padlo na Bojana Tokića, ki se je v 3. tekmi pomeril z Romunom Ciotijem.

Romun, ki goji tipično napadalno igro s pol-razdalje, je bil v zaključku prvih dveh nizov bolj zbran in je povedel z 2:0 v nizih. Tokić je v tretjem nizu le našel pravi ritem in ga brez težav dobil, nato pa dvoboj podaljšal v odločilni niz z zmago v četrtem s tesnih 11:9. V petem nizu je Tokić od prve točke naprej zaigral izjemno hrabro in hitro povedel s 5:1, toda po menjavi strani je sledila serija štirih hitrih točk Ciotija, ki je izenačil na 5:5. 32-letni Novogoričan se z novim grenkim porazom tokrat ni nameraval sprijazniti in je znova prevzel vajeti igre v svoje roke. Z zmago v 5. nizu z 11:7 mu je uspel popoln preobrat in domači barki je priigral prednost z 2:1, še posebej pa veseli dejstvo, da je bil Tokić danes v ringu animiran (pozitivno) kot že dolgo ne. Njegovo borbenost in željo po zmagi je nagradila tudi domača publika, ki je glasno pospremila vsako točko našega igralca.

Trojica Tokić, Apolonia in Steger je vsekakor sposobna več, kot je prikazala v prvem delu sezone.

Trojica Tokić, Apolonia in Steger je vsekakor sposobna več, kot je prikazala v prvem delu sezone.

V četrti tekmi je drugi najuspešnejši igralec Bundeslige v tem trenutku Chuang (14:2) s 3:1 premagal Stegerja in o končnem zmagovalcu je na 2 uri in 50 minut dolgem obračunu odločala tekma med Apolonio in Crisanom. Portugalec in Romun sta si prva dva niza razdelila, nato pa je v tretjem Apolonia celo prišel do rezultata 10:0 in po podarjeni točki v tretjem poizkusu prišel do vodstva z 2:1. Apolonia, ki je letos v dresu Posarcev zamenjal rojaka Joaa Monteira, je na začetku sezone kazal precej blede igre, toda danes je na trenutke spomnil na svoje najboljše čase iz leta 2010, ko je tudi osvojil Pro Tour Avstrije s finalno zmago proti takrat 2. igralcu sveta Timu Bollu. Crisan je kljub temu uspel izsiliti odločilni 5. niz, kjer je vodil z 8:7 in po dotiku mrežice v naslednji točki prišel do velike prednosti v izmenjavi, toda Apolonia se je na nemogoč način ubranil – dobljeno točko je Tokić pospremil z otroškim veseljem :). Ta dobljena mini-bitka je tudi odločila tekmo in Apolonia je igralcem iz Posarja prinesel najpomembnejšo zmago v dosedanjem delu sezone.

Po 10. krogih imajo igralci iz Saarbrückna na kontu 5 zmag in 5 porazov ter zasedajo trenutno 6. mesto, vsekakor pa so z današnjo predstavo dali jasno vedeti, da bodo v drugem delu Bundeslige še kako nevarni. Naj zmagoviti val le traja! V 11. krogu se bodo 15. januarja pomerili proti trenutno 2. uvrščeni ekipi TTC matec Frickenhausen, kjer letos blesti še neporaženi Koki Niwa (15:0).

Za čisti konec koledarskega leta igralce Saarbrückna v petek na domačih tleh čaka še tekma zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov proti francoski ekipi As Pontoise Cergy. Tekma bo revialnega pomena, saj so si poleg Francozov iz skupine B napredovanje v četrtfinale že zagotovili Rusi iz UMMC, Tokić in kolegi pa bodo z osvojitvijo 3. mesta v skupini evropsko sezono nadaljevali v izločilnih bojih ETTU pokala.

Bundesliga, 10. krog:

1. FC Saarbrücken TT – SV Werder Bremen 3:2
Bastian Steger – Adrian Crisan 3:0 (11, 6, 9)
Tiago Apolonia – Chuang Chih-Yuan 0:3 (-8, -7, -5)
Bojan Tokić – Constantin Cioti 3:2 (-8, -9, 4, 9, 7)
Bastian Steger – Chuang Chih-Yuan 1:3 (5, -8, -8, -4)
Tiago Apolonia – Adrian Crisan 3:2 (8, -7, 2, -6, 8)