Vodilna Fulda svojo moč potrdila tudi proti Saarbrücknu

T.S., 16.03.2014
Bundesliga, Vse novice

V državnih prvenstvih po vsej Evropi se počasi zaključuje redni del tekmovanja, ekipe pa se krčevito borijo za preboj v končnico oz. za obstanek. V nemški Bundesligi do konca rednega dela ostajata le še 2 kroga, zdi pa se, da letos v končnici ne bomo spremljali Bojana Tokića.

1. FC Saarbrücken TT je bil v podobni situaciji že v lanski sezoni, vendar je na koncu uspel iztržiti 4. mesto in si priboriti mesto na finalnem turnirju četverice. Tudi letos varovanci srbskega stratega Slobodana Grujića dva kroga pred zaključkom rednega dela zasedajo 5. mesto in imajo enako število točk kot branilci naslova iz Werder Bremna, toda razpored v samem finišu sezone ne vliva mnogo upanja pristašem posarskega kluba.

Danes so morali Bastian StegerTiago Apolonia in Bojan Tokić0:3 priznati premoč vodilni ekipi TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell, ki v letošnji sezoni Bundeslige preprosto blesti. Na 16 tekmah so Wang XiRuwen Filus in Patrick Franziska zbrali kar 15 zmag, zanimivo pa je, da ima bivši klub Jana-Oveja Waldnerja letos v svojih vrstah kar dva obrambna igralca (Wang in Filus). V prihodnji sezoni letošnje favorite za naslov prvenstva zapušča obetavni Franziska, ki se po vzoru mnogih svojih predhodnikov seli v renomirano Borussio Düsseldorf. 21-letnik je leta 2010 v Istanbulu osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka, za razliko od Jana Žibrata, ki je tisto poletje v Turčiji med posamezniki zasedel 3. mesto, pa je v zadnjih treh sezonah močno odskočil in že sodi v krog najmočnejših evropskih igralcev, uživa pa tudi veliko zaupanje domače zveze in javnosti, ki Franzisko vidijo kot igralca, ki utegne v prihajajočih sezonah skupaj z Dimitrijem Ovčarovom na največjih tekmovanjih življenje greniti tudi Kitajcem.

Današnji obračun bi se kaj lahko zasukal tudi v povsem drugo smer, toda v prvih dveh tekmah sta Steger in Apolonia proti Wangu in Franziski izgubila po petih nizih in tako so bile pred tretjo tekmo, nasproti sta si stala naš Tokić in Filus, možnosti za preobrat Saarbrückna minimalne. Tokić je sicer v prvem nizu odigral dobro in ga tudi dobil z 11:9, nato pa je Filus preklopil v nezgrešljivo ‘nastavitev’ in tekmo v svojo korist odločil v četrtem nizu.

V zadnjih dveh krogih igralce iz Saarbrückna čakata obračuna z TTF Liebherr Ochsenhausen (23. marec), ki je danes na krilih mladih Pitchforda in Gauzyja odpravil Werder s 3:0, in z Borussio Düsseldorf (6. april), ki se po slabem začetku sezone postavlja na noge in kaže vse boljše predstave. Veliko zaslug za to ima Timo Boll, ki se ne ubada več s poškodbami, vsekakor pa najtrofejnejši evropski klub v prihodnji sezoni znova meril na vrh Evrope. Poleg omenjenega Franziske, jih bo namreč okrepil tudi letos prerojeni grški lovec Panagiotis Gionis.

Foto: DPA