Tomazinijeva do ključne zmage v boju za obstanek

T.S., 28.01.2013
Bundesliga, Tuje lige

Pretekli vikend so bili v tujih ligah dejavni tudi trije Slovenci. Izjemno pomembno zmago je v Španiji zabeležila ekipa Jane Tomazini, uspešna pa je bila tudi Alex Galič. Golavškov Frickenhausen je zabeležil še 4. poraz v sezoni.

‘Trica’ Jane za obstanek!

Koprčanka Jana Tomazini, ki v 1. španski ligi brani barve ekipe Peralto Salud Linares, je po uspešnih nastopih na Euro-Africa Circiutu v Almerii pretekli teden, odlično formo potrdila tudi v izjemno pomembni ligaški tekmi proti zadnjeuvrščeni ekipi C.D. Tenis de Mesa Rivas, katero so ‘naše’ igralke dobile s 4:1.

Tomazinijeva je s 3:0 premagala 3. igralko nasprotne ekipe, s 3:1 najboljšo nasprotnico, dobila pa je tudi dvoboj dvojic ter bila tako najbolj zaslužna za zmago Andaluzijk, ki so si tako praktično že zagotovile obstanek v 1. španski ženski ligi. Jana in soigralke se trenutno nahajajo na 9. mestu ligaške tabele in imajo enak izkupiček točk kot 8. uvrščena ekipa.

Galličeva s polovičnim izkupičkom

11. krog ženske 2. Bundeslige – Süd je bil uspešen tudi za ekipo GSV Eintrachat Baunatal, za katero nastopa Alex Galič. Na gostovanju pri BSC Rapid Chemnitz je bilo 6:2 za gostje, pri katerih je Galičeva v paru z evropsko kadetsko prvakinjo Aleno Lemmer izgubila dvoboj dvojic, kasneje pa s 3:1 odpravila Doreen Beckert.

Po nekaj več kot polovici prvenstva se igralke iz Eintrachta nahajajo na 3. mestu lestvice in imajo pred četrtouvrščeno ekipo že kar lepo prednost.

Četrti poraz Frickenhausena II

TTC mater Frickenhausen II, kjer letos igra Jaka Golavšek, je pred domačimi gledalci zabeležil še 4. letošnji poraz in je padel na 4. mesto ligaške tabele. Za domačine je bila usodna ekipa Post SV Mühlhausen, ki je v 12 tekmah letos zabeležila 11 zmag in 1 remi ter trdno drži vodstvo v 2. Bundesligi Süd pri moških.

Na koncu je bilo 9:5 za goste, Golavšek pa je zabeležil poraz tako v dvojicah, kot tudi pri posameznikih. Njegova letošnja bilanca zmag in porazov je tako sedaj 5:7.