Tokićev Saarbrücken po nesrečni nedelji pred polfinalnim izpadom

T.S., 21.04.2013
Bundesliga, Vse novice

Danes sta bili v Nemčiji odigrani prvi tekmi polfinala Bundeslige, kamor se je uvrstila tudi ekipa Bojana Tokića 1. FC Saarbrücken TT, ki pa je na najhujši možen način praktično že pred izpadom. Romuna povsem nevtralizirala trofejno Borussio.

Dobre tri tedne pred začetkom Svetovnega prvenstva v namiznem tenisu so se v večini držav že zaključila državna tekmovanja oz. je na vrsti premor, v Nemčiji pa se je danes s prvima polfinalnima tekmama začel vrhunec Bundeslige.

Ekipa 1. FC Saarbrücken je doma pričakala najboljšo ekipo rednega dela sezone TTF Liebherr Ochsenhausen. Domačini so proti favoriziranim gostom lovili pozitiven rezultat na domačih tleh, dan pa so zaključili z močno grenkim priokusom, saj je bil končni rezultat 0:3. Toda kaj kmalu bi lahko bilo vse drugače.

V prvi tekmi je Bastian Steger proti Tiagu Apolonii vodil z 2:0 v nizih, nato pa je tesno izgubil tretji, četrti in peti niz. Še bolj boleč je bil poraz našega Bojana Tokića, ki je proti olimpijskemu prvaku iz leta 2004 Ryu Seung Minu odigral naravnost fantastično tekmo, vendar se je Korejec v četrtem in petem nizu rešil in ponovno za goste dobil tekmo z rezultatom 3:2. Pri rezultatu 9:8 za Ryjuja v petem nizu je Bojan visoko žogico zaključil na rob mize. Sodnik je obrnil točko za Bojana in na tabeli je bilo 9:9, toda gostje so ob ringu burno protestirali in zahtevali točko za Korejca, češ da je Bojan zadel stranski del mize. Po nekaj-minutnem prerekanju je Bojan stopil do glavnega sodnika in sam obrnil rezultat na 10:8 za Korejca, ki tega ni zapravil. V tretji tekmi je Joao Monteiro prav tako povedel z 2:1 v nizih, vendar tudi to ni bilo dovolj in Kiril Skachkov je ekipi iz Ochsenhausena tako praktično že zagotovil mesto v finalu.

Na drugi polfinalni tekmi je SV Werder Bremen3:0 premagal Borussio Düsseldorf. Odločilni točki za domačine sta prispevala Adrian Crisan, ki je znova dokazal, da je trn v peti Tima Bolla in ga premagal s 3:2 v nizih, ter Constantin Cioti, ki je v 5. nizu z 11:9 ugnal Patricka Bauma.

Povratni tekmi bosta na sporedu 5. maja, Tokić pa se bo pred SP udeležil še turnirja povabljencev, ki bo 8. maja potekal v Stuttgartu. Sodeč po videnem danes ga v Parizu nihče izmed favoritov ne bo želel v svojem delu žreba.