Tokićev Saarbrücken ostaja neporažen, prva zmaga Žibrata med elito

T.S., 02.11.2015
Bundesliga, Vse novice

Nova sezona nemške Bundeslige je že v polnem razmahu. Medtem ko ASV Grünwettersbach zaseda predzadnje mesto, je vrh rezerviran za Saarbrücken, ki po šestih tekmah ostaja neporažen.

Pretekli teden je v 5. krogu pred Posarci padla tudi Borussia Düsseldorf, glavni krivec za poraz domačinov pa naš Bojan Tokić. 34-letnik je z najboljšo predstavo v letošnji sezoni za goste prispeval dve točki, eno je dodal še Adrien Mattenet, ki je v odločilni tekmi s 3:1 premagal Indijca Achanto. Tokić je poleg Achante premagal še nemškega mladega upa Patricka Franzisko, zanimivo pa je, da je obe tekmi Tokić dobil s 3:2 v nizih. Achanta je padel z 11:9 v petem, Franziska pa z 12:10.

V 6. krogu je bil Saarbrücken s 3:1 boljši od zadnje ekipe prvenstva, Mühlhausena. Tokić je moral z 1:3 priznati premoč Romunu Ionescu. Bo pa zato 6. krog v lepem spominu ostal našemu drugemu predstavniku med nemško elito, Janu Žibratu. Prlek je proti ekipi Fulde prišel do svoje prve posamične zmage v Bundesligi.

Končni rezultat je bil sicer 3:1 za goste, ki zasedajo 3. mesto na lestvici, je pa nase opozoril prav naš igralec, ki je s 3:2 (7, 5, -9, -9, 4) premagal odličnega Wang Xi-ja. Kitajec že kako desetletje blesti v Bundesligi in je vsako leto eden izmed najbolj koristnih igralcev prvenstva. Niso mu tuji niti skalpi nad Bollom, Tokićem in ostalimi legendami, tokrat pa na eksplozivno levico 23-letnega Žibrata ni našel pravega odgovora. Upajmo, da bo to Žibratu dalo novega zagona, predvsem pa samozavesti, ki na takem nivoju igra ključno vlogo.

Tokić še vedno z bolečinami

Če v nemškem prvenstvu blestijo, igralcem Saarbrückna letos nikakor ni steklo v Ligi prvakov. Po seriji dveh porazov proti Orenburgu in Angersu (Tokić je izgubil dve tekmi), so v 3. krogu naposled le zaigrali vrhunsko in s 3:0 odpravili avstrijsko ekipo Walter Wels, ki je v prvih dveh krogih najprej odpravila Angers, nato pa šokirala evropsko namiznoteniško javnost in premagala še ruske prvake. Na klopi Avstrijcev sedi legendarni Edvard Vecko, ki je tokrat lahko le nemo spremljal simultanko Saarbrückna v kateri je aktivno sodeloval tudi Bojan Tokić, ki je premagal odličnega Japonca Yujo Oshimo. Brez dvoma zmaga sezone za našega igralca.

Tokić, ki je moral septembra zaradi poškodbe komolca izpustiti evropsko prvenstvo se sicer še vedno nahaja v obdobju, kjer ga njegovo telo ne želi najbolj ubogati. Pred nadaljevanjem sezone je za naš portal na hitro strnil misli:

  • Zdaj sem spet optimističen, kar se poškodbe tiče. Še zmeraj nisem odigral niti ene tekme brez protibolečinskih tablet od začetka septembra. Zdaj končno kaže na bolje. Zadnji obisk pri zdravniku sem imel v sredo in kaže, da bo poškodba kmalu sanirana.
  • Zmago nad Borussio sem proslavil tako, da sem takoj naslednji dan bil pri ortopedu in kardiologu na pregledu. Ortoped pravi, da bom še dolgo igral, kardiolog, da bom še dolgo živel. 🙂
  • Uspešen začetek sezone je plod tega, da smo eno leto bolj zreli in bolj izkušeni. Apolonia ni zgubil še niti ene tekme v ligi (8:0 – najboljši igralec Bundeslige) in je končno postal prava številka 1 v ekipi. Mattenet se je nekoliko sprostil in v primerjavi z lansko sezono je ta drastično boljša in mu lahko dosti več zaupamo. Če me zdravje ne bi oviralo, in če zadnjih 40 dni ne bi trpel trenažni proces, bi bil boljši tudi jaz. Sem pa tudi tako zadovoljen z izkupičkom 5 zmag in 2 porazov (po tekmi z Borussio, sedaj 5:3). Kar je pa najbolj pomembno, je to, da vodimo na lestvici.