Tokić vstal od mrtvih in stresel jezo nad Morizonom

T.S., 04.12.2016
Bundesliga, Tuje lige

Bojan Tokić ima za seboj naporno jesen, v kateri je prišlo do manjšega padca v formi, ki pa ni pretirano vplival na dobrobit njegovega 1. FC Saarbrücken TT. V zadnjih tednih je Tokić večkrat začel tekmo, a bil nato v drugem krogu zamenjan.

Naš najboljši igralec je menjave komentiral povsem iskreno: “Čutil sem se, da ekipi v drugem krogu ne bi mogel pomagati, zato sem trenerja prosil za zamenjavo.” Padec forme sovpada z rezultati v preteklih mesecih, ko je Tokić po vrhuskem nastopu na Olimpijskih igrah sicer zabeležil nekaj odmevnih zmag, a hkrati utrpel nekaj nepričakovanih porazov, predvsem proti Fincu Benedeku Olahu na evropskem prvenstvu in Belgijcema Nuytincku in Devosu v Novi Gorici na kvalifikacijski tekmi za EP v domači Novi Gorici. V mestu vrtnic Tokića sicer že v torek, 13. decembra, čaka popravni izpit proti Poljakom.

Pretekli teden je Bojan igral četrtfinale Nemškega pokala in se znova uvrstil na zaključni turnir četverice, ki bo 15. januarja potekal v Ulmu. Igralci Saarbrückna so bili na gostovanju pri Bergneustadtu uspešni s 3:0 le nekaj dni po tem, ko so v Bundesligi izgubili z 2:3. Tokić je s 3:0 ugnal Ricarda Waltherja.

Nemški pokal, četrtfinale
Bergenustadt – Saarbrücken 0:3

Steffen Mengel – Patrick Baum 1:3 (-13, 10, -9, -9)
Benedikt Duda – Tiago Apolonia 2:3 (6, -8, 10, -11, -5)
Ricardo Walther – Bojan Tokić 0:3 (-7, -5, -10)


Tudi v Ligi prvakov so Nemci vrhunsko začeli sezono in si s štirimi zaporednimi zmagami že priigrali mesto v četrtfinalu. V luči tega je četrtkov poraz na domačih tleh proti poljski Bogori manjši udarec, saj prvo mesto v skupini ni ogroženo. Tokić je z 1:3 izgubil proti Gionisu, nato pa je mesto v ekipi prepustil mlademu Rusu Andreyu Semenovu, ki ni bil kos izkušenemu Goraku. V odločilni tekmi je Baum izgubil proti Gionisu. Zadnji krog predtekmovanja Ligi prvakov bo odigran 15. decembra, ko Posarci gostujejo v Ostravi.

Liga prvakov, 5. krog
Saarbrücken – Bogoria 2:3

Bojan Tokić – Panagiotis Gionis 1:3 (-4, 6, -6, -8)
Patrick Baum – Daniel Gorak 3:0 (10, 9, 4)
Tiago Apolonia – Artur Michalczyk 3:0 (3, 2, 1)
Andrey Semenov – Daniel Gorak 0:3 (-8, -7, -6)
Patrick Baum – Panagiotis Gionis 2:3 (-7, 10, -6, 5, -7)


V nedeljo, 4. decembra, je bil v Nemčiji na sporedu še zadnji krog jesenskega dela Bundeslige, v katerem je Bojan Tokić gostoval pri ASV Grünwettersbach, kjer igra Jan Žibrat, ki je tokrat bil v postavi, a je obstal na klopi, saj letos igra prednostno v drugi ekipi znotraj 3. Bundeslige. Pri domačinih je odlično začel hiperaktivni Japonec Masataka Morizono, ki je premagal Patricka Bauma, nato pa je v ring stopil naš Tokić.

Vse je kazalo na nov nepričakovan poraz proti Dangu Quiju. Šlo bi za nov poraz, ki si ga Tokić preprosto ne bi smel privoščiti. Pri rezultatu 2:1 za Nemca je kazalo slabo, a Tokiću je uspel preobrat. Četrti in peti niz je dobil po podaljšku, to pa ga je povzdignilo na stari dobri nivo v četrti tekmi proti Morizonu, ki jo je 35-letni Novogoričan dobil s 3:0. Na tretji deski je Apolonia s 3:2 ugnal Roblesa in s tem Saarbrücknu pomagal do 5. zmage v sezoni, ki Tokića in co. drži na varnem 4. mestu, ki še vodi v playoff. Prvo mesto po 8 krogih zaseda Borussia Düsseldorf, drugi je Ochsenahusen, tretja pa Fulda.

Bundesliga, 9. krog
ASV Grünwettersbach – Saarbrücken 1:3

Masataka Morizono – Patrick Baum 3:1 (-11, 8, 6, 14)
Dang Qiu – Bojan Tokić 2:3 (-8, 12, 8, -9, -10)
Alvaro Robles – Tiago Apolonia 2:3 (9, -9, 4, -8, -8)
Masataka Morizono – Bojan Tokić 0:3 (-9, -5, -8)