Tokić v šestem finalnem nastopu še četrtič praznih rok

T.S., 22.05.2016
Bundesliga, Vse novice

Naslov prispevka vsekakor ne naredi pravice našemu najboljšemu igralcu namiznega tenisa v samostojni Sloveniji. Poraz na finalnem obračunu letošnje Bundeslige nikakor ni stvar, ki bi se je Bojan Tokić sramoval, a po uspešni sezoni bi šampanjec še kako dobro teknil.

Rekorderji po številu naslovov iz Borussie Düsseldorf so danes v Frankfurtu še nekoliko popravili statistiko in dodatno napolnili omare s trofejami. Ozdravljeni Timo Boll je svoji ekipi šele v zadnjem krogu rednega dela priigral mesto med najboljšo četverico, danes pa z dvema odličnima predstavama svoji ekipi priigral 3. zaporedni naslov, 28. v celotni zgodovini.

Prvi je pod Bollovo levico padel prav naš Tokić, ki je začel zadržano, nato pa se v tretjem nizu razigral, tekmo podaljšal in ob koncu četrtega lovil celo podaljške, toda nekaj napak v začetku izmenjav je legendarni Nemec hitro izkoristil in tekmo odločil v svojo korist. Tiago Apolonia je vrnil upanje za Posarce, a v tretji tekmi se je znova izkazalo, da Francoz Adrien Mattenet, pač ni dorasel nivoju, ki bi Tokića in co. v končni meri lahko ponesel do naslova. Indijec Achanta je priigral vitalno 2. točko, Boll pa v tekmi enic proti Apolonii razen slabega začetka, nikoli ni dajal vtisa, da bi odločitev o zmagovalcu želel prepustiti v roke Gionisu in Tokiću.

Po dveh lovorikah (2006 in 2007), je Tokić tako še četrtič v karieri (2005, 2008, 2012 in 2016) klonil na zadnji stopnički. Skupaj z ostalim delom reprezentance bomo lahko simpatičnega Novogoričana spremljali prihajajoči teden na World Tourju v Zagrebu, med 1. in 5. junijem pa se bo mudil na Otočcu, kjer bo prvo ime OP Slovenije trenutno najboljši Evropejec Dimitrij Ovčarov.

Borussia Düsseldorf – 1. FC Saarbrücken TT 3:1
Timo Boll – Bojan Tokic 3:1 (3, 6, -12, 10)
Panagiotis Gionis – Tiago Apolonia 0:3 (-10, -10, -7)
Sharath Kamal Achanta – Adrien Mattenet 3:1 (8, -8, 7, 14)
Timo Boll – Tiago Apolonia 3:1 (-6, 8, 2, 8)