Tokić v šampionskem slogu pričel novo sezono Bundeslige

T.S., 05.09.2016
Bundesliga, Vse novice

Počitek po uvrstitvi med najboljših 16 igralcev na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je naš najboljši namiznotenisač Bojan Tokić odlično izkoristil. Utrujenost in bolečine v rami so vsaj za enkrat stvar preteklosti.

Po epskem prvem nizu tekme osmine finala OI proti Dimitriju Ovčarovu, ki ga je Bojan Tokić dobil s 33:31, je bilo olimpijskih sanj za našega reprezentanta konec. Nemec je slavil s 4:1 v nizih in Tokića poslal v domovino oz. na počitek/priprave pred novo sezono. Vedno nasmejani Novogoričan je ta čas odlično izkoristil in novo sezono elitnega nemškega klubskega tekmovanja pričakal v vrhunski formi.

Na tekmi 1. kroga je svoj 1. FC Saarbrücken TT popeljal do težko prigarane zmage nad Post SV Mühlhausen. Pri domačih je na prvi poziciji zatajil Portugalec Tiago Apolonia, ki je izgubil obe posamični tekmi. Na ‘tretji deski’ se je z zmago nad veteranom Larsom Hielscherjem izkazal prišlek Patrick Baum, v domači dvorani pa je kraljeval Tokić, ki je bil zaslužen, da sta dve točki ostali doma.

35-letnik iz Slovenije je najprej v prvi tekmi dobil srhljivko proti izredno čvrstemu Romunu Ovidiu Ionescu. Ionescu je med drugim na OI presenetil Stefana Fegerla, proti Tokiću pa je bil v končnici manj srečen. Naš igralec je dvoboj dobil s 3:2 (5, 6, -11, -10, 10). V odločilni tekmi obračuna je nato domačo čast Tokić reševal proti Avstrijcu Danielu Habesohnu. Severni sosed je v preteklosti že povzročal preglavice našemu šampionu, tokrat pa kaj več od dobljenega niza ni izvlekel. Na koncu je bilo 3:1 (-9, 5, 10, 8) za Tokića in slavje v Saarbrücknu se je lahko pričelo.

V drugem krogu, ki bo na sporedu 10. septembra ob 15h, se bodo Tokić in druščina na gostovanju pomerili z ekipo TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell. Tekma proti ekipi, katere glavni akterji so Wang Xi, Jonathan Groth in Ruwen Filus, bo že pravi pokazatelj letošnjega razmerja moči v nemškem državnem prvenstvu.