Tokić si lahko pred začetkom EP nekoliko oddahne

T.S., 29.09.2013
Bundesliga, Vse novice

Namiznotenisači iz Saarbrückna so v 4. krogu nemške Bundeslige prišli do prve zmage v sezoni in tako pred začetkom evropskega prvenstva lahko nekoliko lažje dihajo. Veliko razlogov za zadovoljstvo ima naš Bojan Tokić.

Po treh zaporednih porazih v domačem prvenstvu in zadnjem mestu na ligaški tabeli, je novi trener nemških pokalnih prvakov iz leta 2012 Slobodan Grujić končno prišel tudi do prve letošnje zmage v Bundesligi. Ekipa 1. FC Saarbrücken TT je na gostovanju s 3:0 odpravila TTC Hagen.

Bastian Steger je s 3:1 ugnal Romuna Ionescuja, Tiago Apolonia pa je bil brez izgubljenega niza boljši od Andreasa Fejer-Konnerta. Za nas je seveda najbolj pomembna forma Bojana Tokića in ob njegovi zmagi nad Dancem Jonathanom Grothom smo lahko veseli iz dveh razlogov. 32-letni Novogoričan je pred evropskim prvenstvom očitno ujel pravo formo in se bo v Avstrijo odpravil na krilih zmage, poleg tega pa se bo Slovenija v 1/4 finalu 2. divizije ekipnega dela tekmovanja v soboto, 5. oktobra, pomerila ravno z zmagovalcem obračuna Danska – Slovaška in v primeru zmage Dancev, bo Tokić proti Grothu, ki bo ob odsotnosti Michaela Maza, prvo orožje Dancev, zagotovo v psihološki prednosti.

Bundesliga, 4. krog:
TTC Hagen – 1. FC Saarbrücken TT 0:3

Jonathan Groth – Bojan Tokić 0:3 (-13, -9, -6)
Ovidiu Ionescu – Bastian Steger 1:3 (-13, -6, 4, -5)
Andreas Fejer-Konnert – Tiago Apolonia 0:3 (-7, -9, -6)