Tokić sezono začel s porazom, Žibrat na Nizozemskem pustil dober prvi vtis

T.S., 01.09.2013
Bundesliga, Tuje lige, Vse novice

Ta vikend so se začela nekatera ligaška prvenstva širom Evrope. Med drugim sta s sezono začela tudi Bojan Tokić in Jan Žibrat. Prvi je s svojo ekipo izgubil na gostovanju pri aktualnih prvakih, slednji pa se je pri svojem novem klubu za uvod lepo izkazal.

Nova sezone Bundeslige je že v 1. krogu postregla z nedeljskim derbijem med branilci naslova SV Werder Bremen in 1. FC Saarbrücken TT. Domačini iz Bremna so tudi v sezono 2013/2014 zakorakali na izjemen način in so ekipo iz Posarja, za katero igra tudi Bojan Tokić, ugnali gladko s 3:0 in pri tem niso izgubili niti niza. V prvi tekmi je Chuang Chih-Yuan po tesno dobljenem prvem nizu nato brez težav odpravil našega Tokića, nato pa sta s 3:0 slavila še Romuna Constantin Cioti, ki je premagal Bastiana Stegerja in Adrian Crisan, ki je bil boljši od letošnje okrepitve v Saarbrücknu Tiaga Apolonie.

V drugem krogu bo Tokićeva ekipa prihodnjo nedeljo prve točke v sezoni iskala na gostovanju pri neugodni ekipi TTC Matec Frickenhausen, ki je bila lani na obeh obračunih boljša z rezultatom 3:2.

SV Werder Bremen – 1. FC Saarbrücken TT 3:0

Chuang Chih-Yuan – Bojan Tokić 3:0 (11, 5, 6)
Constantin Cioti – Bastian Steger 3:0 (8, 16, 9)
Adrian Crisan – Tiago Apolonia 3:0 (5, 8, 9)

Žibrat odisejado na Nizozemskem začel z odliko

Na začetku tega tedna je v nizozemski Taverzo pripotoval Jan Žibrat, ki bo v letošnji sezoni branil barve aktualnega državnega prvaka Enjoy&Deploy Taverzo, za katerega v domačem prvenstvu nastopata tudi Borna Kovač in Rajko Gommers, v pokalu ETTU pa bo za ekipo igral tudi obetavni Korejec Kang Dongsoo. 21-letni Prlek je bil ob prihodu na Nizozemsko navdušen in verjame, da bo imel v deželi tulipanov odlične pogoje za kvaliteten trening, s katerim bi ponovno ujel stik s samim evropskim vrhom in v bodoče zaigral tudi v elitni Bundesligi ter se povzpel na svetovni jakostni lestvici.

Za začetek državnega prvenstva je aktualne prvake na domačem parketu čakal dvoboj z ekipo FVT Visser vd Ham. Končni rezultat je bil 4:2 za ekipo iz Taverza, kjer je dve zmagi prispeval tudi Žibrat in tako odlično začel novo poglavje v njegovi karieri – dvakrat s 3:1 je bil boljši od obeh najboljših gostov Laurensa Tromerja in Barryja Wijersa.

Jan Žibrat je novo sezono nizozemskega državnega prvenstva otvoril na najboljši možen način.

Jan Žibrat je novo sezono nizozemskega državnega prvenstva otvoril na najboljši možen način.

V drugem krogu nizozemskega državnega prvenstva se bo ekipa Enjoy&Deploy Taverzo na domačem parketu 22. septembra pomerila z ekipo Hilversum.

Enjoy&Deploy Taverzo – FVT Visser vd Ham 4:2

Borna Kovać – Barry Wijers 3:0 (5, 3, 5)
Rajko Gommers – Patrick Oeij
Jan Žibrat – Laurens Tromer 3:1
Borna Kovać – Patrick Oeij
Jan Žibrat – Barry Wijers 3:1 (4, -11, 4, 9)
Rajko Gommers – Laurens Tromer

Rezultati žal niso popolni zaradi težav na uradni strani nizozemske namiznoteniške zveze.