Tokić s sanjsko predstavo Saarbrücken obdržal v boju za finale Bundeslige

T.S., 17.04.2017
Bundesliga, Vse novice

V nemški Bundesligi gre sezona h koncu. Štiri ekipe so si priborile mesto v končnici prvenstva. Fulda se je z dvema zmagama nad Ochsenhausenom že uvrstila v finale, kjer čaka na boljšega z obračuna med Borussio in Saarbrücknom.

Polfinalni dvoboji se igrajo na dve zmagi. Drugi udeleženec finala bo tako znan šele 30. aprila, ko bo v Düsseldorfu na sporedu tretji obračun med domačo Borussio in Tokićevim Saarbrücknom. Na prvi tekmi so bili rekordni prvaki doma boljši s 3:1 pri čemer je Bojan moral priznati premoč Timu Bollu.

Druga tekma je bila zrcalna slika prve, glavni junak pa je bil prav naš šampion Tokić, ki je ob zmagi domačega kluba pred glasnimi tribunami zabeležil dve zmagi. V prvi tekmi je Tokić s 3:1 (3, 10, -4, 6) ugnal odličnega Šveda Kristiana Karlssona, nakar je stanje v zmagah izenačil Boll, ki se je vrnil po zaostanku z 0:2 in po petih nizih ugnal Patricka Franzisko. V tretji tekmi se je izkazal Tiago Apolonia, ki je bil s 3:0 (10, 5, 10) boljši od Stefana Fegerla.

Ko se je tekma lomila, je znova vskočil Tokić in z eno izmed najboljših predstav v sezoni povsem razbil nemškega idola Bolla. Na koncu je bilo 3:0 (7, 8, 10). Gledalci na tribunah so ponoreli, igralci in bližji podporniki kluba pa so zmago z našim igralcem proslavili kar v ringu. Odločitev o finalistu bo kot že rečeno padla 30. aprila, ko bo v Düsseldorfu na sporedu 3. tekma.