Tokić s Saarbrücknom v finalu Bundeslige!

T.S., 24.04.2016
Bundesliga, Vse novice

Zmagoviti val Bojana Tokića, ki se je dober teden dni nazaj začel na evropskih kvalifikacijah za olimpijske igre v Halmstadu, še traja. 35-letni Novogoričan je na Švedskem za olimpijsko vozovnico zapovrstjo premagal mladce Kristiana Karlssona, Jakuba Dyjasa in Joaa Geralda, tokrat pa je bil izjemen tudi v klubskem dresu.

Na prvi tekmi polfinala proti Ochsenahusenu so igralci iz Posarja na gostovanju izgubili z 2:3. Eden izmed krivcev za poraz je bil prav naš Tokić, ki je izgubil oba svoja obračuna proti Simonu Gauzyju in Hugu Calderanu. Na povratni tekmi pred domačimi gledalci je bila zgodba povsem drugačna.

Začel je Tiago Apolonia, ki je s 3:0 (9, 11, 4) odpravil Francoza Gauzyja, nato pa je na sceno stopil Tokić. Če mu na prvi tekmi ni šlo vse po načrtih, je danes znova zaigral fenomenalno in s 3:1 (7, -10, 8, 8) ugnal mladega Brazilca Calderana. Zmaga Tokića je pripravila teren Adrienu Mattenetu, ki je vzdržal pritisk in s 3:2 (-8, 9, -6, 9, 4) ugnal Poljaka Dyjasa, s tem pa svojo ekipo popeljal v finale Bundeslige.

Četa trenerja Slobodana Grujića se bo za naslov nemškega prvaka 22. maja v Fraport Areni v Frankfurtu udarila z rekorderji po številu naslovov iz Borussie Düsseldorf, ki po uspešni sanaciji poškodbe Tima Bolla znova kotira najvišje. V polfinalu so bili Boll in co. v dveh tekmah boljši od Fulde, ki je sicer osvojila 1. mesto po rednem delu prvenstva.