Tokić proti Bardonu odnesel celo kožo, Saarbrücken že leze proti vrhu

T.S., 20.10.2013
Bundesliga, Vse novice

Po evropskem prvenstvu, ki se je preteklo nedeljo končalo s triumfom Dimitrija Ovčarova, so danes ponovno zapeli loparji v bundesligaških dvoranah. Na delu je bila tudi ekipa Bojana Tokića, ki je na domačem parketu zabeležila suvereno zmago.

Slab začetek sezone, ko so igralci 1. FC Saarbrücken TT izgubili uvodne tri tekme Bundeslige, je očitno že pozabljen. Po zmagi v preteklem krogu nad TTC Hagen, je danes v Saarbrücknu s 3:0 padel še Post SV Mühlhausen.

Nosilec bronastega odličja z EP Bastian Steger je v prvi tekmi s 3:1 ugnal Larsa Hielscherja, ki je v Schwechatu opravljal vlogo pomožnega trenerja nemške moške reprezentance. V drugem dvoboju je Tiago Apolonia prav tako po štirih nizih ugnal Bohumila Vozickyja, nato pa je bil na vrsti obračun dneva med Bojanom Tokićem in Michalom Bardonom.

35-letni Slovak, ki je pred leti nase opozoril s polfinalom na Pro Tourju v Velenju, je začel odlično in je dobil prva dva niza, nato pa je naš šampion postopoma prevzel kontrolo nad dogajanjem in čez dobrih 10 minut je na semaforju kazalo 2:2 v nizih. V odločilnem nizu je bolje začel Slovak, toda Tokić je že pred menjavo strani prvič na tekmi povedel in kasneje držal vodstvo v svojih rokah vse do rezultata 9:9, ko je imel na voljo servis Bardon. Tokić je ostal miren in tudi s pomočjo sreče na koncu prišel do zmage z 11:9 ter svojo ekipo po 5. krogih pripeljal na 7. mesto ligaške tabele.

Čez dva tedna se bodo igralci iz Posarja na gostovanju pomerili z domačim SV Plüderhausen, še prej pa jih 1. novembra čaka 3. krog Lige prvakov in sicer bodo gostovali pri francoskem As Pontoise Cergy. Tekma bo izjemnega pomena v borbi za 2. mesto v skupini in s tem uvrstitev v četrtfinale najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja.