Tokić odčital lekcijo Gauzyju, odločitev o končnici bo padla čez 14 dni

T.S., 23.03.2014
Bundesliga, Vse novice

Igralci 1. FC Saarbrücken so končali z zimskim spancem in na začetku pomladi zacveteli kot spomladanski travnik. Tokrat so v predzadnjem krogu rednega dela Bundeslige brez težav odpravili mlado in ambiciozno ekipo iz Ochsenhausena.

V prvem dvoboju je Bastian Steger brez večjih težav odpravil Rusa Kirila Skachkova, ki se počasi vrača po poškodbi (11:5, 11:9, 11:9), nato pa sta v ring stopila Bojan Tokić in Simon Gauzy. V jesenskem delu prvenstva je bilo 3:1 za Slovenca, tokrat pa je bil naš najboljši igralec še bolj prepričljiv. Zmagovalec GAC Group ITTF World Tour Grand Finals-a pri mlajših članih je padel po slabih 20 minutah igre (11:5, 11:5, 11:8). V tretji tekmi se je Liam Pitchford, ki je ob koncu lanskega leta prišel med najboljših 100 igralcev na svetu, dobro upiral Tiagu Apolonii, vendar so odločile izkušnje Portugalca (11:7, 3:11, 6:11, 11:8, 11:3).

Za začetek koledarske pomladi so v petek igralci Saarbrückna v povratni tekmi Pokala ETTU uprizorili preobrat proti francoskemu La Romagne in si zagotovili finalno vstopnico, danes pa so suvereno odpravili sicer izjemno solidno ekipo iz Ochsenhausna.

Do konca rednega dela prvenstva jih čaka le še ena tekma, o njihovi usodi pa bo odločala tudi Borussia Düsseldorf, ki se bo jutri pomerila z neposrednimi tekmeci ekipe iz Posarja, Werderjem iz Bremna, nato pa 6. aprila v zadnjem krogu še s četo Slobodana Grujića.

Tokić in co. bi si lahko 4. mesto zagotovili tudi v primeru poraza proti rekordnim prvakov, za tak scenarij pa morajo igralci iz Bremna najprej jutri izgubiti proti Borussii, v zadnjem krogu pa še proti tretjeuvrščeni ekipi prvenstva TTC matec Frickenhausen. V primeru, da bosta tako Saarbrücken kot Werder sezono zaključila z enakim izkupičkom zmag in porazov, bodo v končnico potovali igralci iz Bremna, saj so bili letos v medsebojnih obračunih boljši od igralcev iz Saarbrückna. Ob koncu lanskega koledarskega poletja na samem začetku Bundeslige je bilo 3:0 za sicer aktualne prvake, v 1. krogu zimskega dela prvenstva pa so igralci Saarbrückna slavili s 3:2.