‘Siecher-punkt’ Tokić znova ključni mož zmage Saarbrückna nad Ochsenhausenom

T.S., 25.09.2016
Bundesliga, Vse novice

Letošnje sezone Bundeslige najboljši slovenski namiznotenisač Bojan Tokić ni začel najbolje. Ne zaradi dogajanja v ringu, ampak odločitve vodstva kluba, ki je Tokića degradiralo na mesto 1. igralca druge ekipe, ki nastopa v 2. Bundesligi.

Kljub temu je Tokić zaigral na vseh treh tekmah elitne Bundeslige in se lahko ponaša z izkupičkom zmag 3:1. V prvem krogu sta padla Ionescu in Habesohn, v drugem proti Wang Xiju ni šlo, a proti obrambnim igralcem Tokić nikoli ni pretirano blestel (še kako je sicer živa zmaga nad Weixing Chenom na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na Olimpijske igre 2008 v Pekingu, ko je še takratni selektor reprezentance Bojan Rak v evforiji pozabil na EMŠO in poletel čez bariero po Tokićev zmagovalni objem).

Mesto 1. igralca ekipe pripada ‘zvezdniku’ Tiagu Apolonii, ki je med drugim zaušnico s strani Tokića dobil na letošnji olimpijadi v Riu de Janeiru, ko je proti Tokiću bolj spominjal na pobiralca žog, kot nosilca ene izmed najboljših nemških ekip. Prvo ekipo sta v letošnji sezoni dopolnila nemška reprezentanta Patrick Franziska in Patrick Baum, ki imata pred Tokićem žal prednost, čeravno bi si Bojan morda zaslužil nekoliko drugačno tretiranje s strani vodstva kluba, kateremu je dal tako veliko.

Degradacija je na Tokića vplivala prvenstveno negativno, a kot kaže je to le podžgalo 35-letnega Novogoričana, ki za mizami dokazuje, da se še vedno nahaja v šampionski formi. Na vprašanje, kako si razlaga letošnjo sestavo ekipe, je bil kratek in jedrnat: “Če si dober in korekten, potem se lahko do tebe obnašajo, kot želijo. Jaz sem domač kmečki fant. Računica je preprosta.

Na derbiju kroga med domačim Ochsenhausenom in gostujočim Saarbücknom je bil Tokić v kadru na 3. poziciji in še enkrat več prevesil tehtnico na stran svoje ekipe. Odličen je bil tokrat tudi Franziska, ki je v prvi tekmi ugnal japonskega lovca Yuta Murumatsuja s 3:1. V drugi tekmi je Poljak Jakub Dyjas osmešil Apolonio z rezultatom 3:0 (10, 7, 4), nato pa sta v ring stopila naš Tokić in 18. igralec sveta Simon Gauzy.

Francoz, za katerega so že pri 13 letih trdili, da bo nekoč v vrhu svetovnega namiznega tenisa, je vse bližje elitni deseterici in je trn v peti mnogim Azijcem in najboljšim evropskim igralcem, a proti Tokiću vselej potegne kratko. Tako je bilo tudi danes, ko je naš šampion branil zaključno žogico domačina in na koncu slavil s 3:2 (-7, 6, 5, -7, 12). V četrti tekmi je proti Murumatsuju znova zatajil Apolonia, ki je izgubil s 13:15 v zadnjem nizu.

Na pomoč je priskočil Franziska, ki je v odločilnem dvoboju s 3:1 odpravil Poljaka Dyjasa in dve točki priigral ekipi iz Posarja. Po treh odigranih tekmah so s tekmo manj Tokić in co. na 4. mestu lestvice. Izgubili so le proti Fuldi, ki s štirimi zmagami drži prvo mesto.