Sanjski debi Jorgića v Bundesligi premalo za uspeh v Bremnu

T.S., 20.08.2017
Bundesliga, Vse novice

Ta konec tedna se je v Nemčiji pričela nova sezona elitne Bundeslige. Poleg Bojana Tokića, ki je v 1. krogu obsedel na klopi za rezerve, letos svojo zgodbo med nemško elito pričenja tudi Darko Jorgić.

Nosilec bronaste kolajne z evropskega prvenstva do 21 let je po lanski sezoni, ko je skupaj z Denijem Kožulem osvojil italijansko prvenstvo, oblekel dres nemškega TSV Bad Königshofna, ki si je za sezono 2017/18 zagotovil mesto v 1. Bundesligi. Jorgić je danes skupaj z Japoncem Mizukijem Oikawo in Nemcem Killianom Ortom na gostovanju v Bremnu pri Werderju izgubil z 1:3, a prispeval edino točko za goste.

V svojem debiju v najmočnejšem evropskem državnem prvenstvu je 19-letni Hrastničan zaigral fenomenalno in s 3:1 (8, 9, -8, 7) premagal Romuna Hunorja Szocsa, ki sicer zaseda 64. mesto na svetovni jakostni lestvici.

Bojan Tokić je tudi letos uradno prijavljen kot prvi igralec druge ekipe Saarbrückna, ki nastopa v 2. Bundesligi. Letos je v nemški klub prestopil tudi Kožul, ki je na papirju 3. igralec druge ekipe. Tokić je sicer enako vlogo opravljal že lani, a je zaradi poškodb Tiaga ApoloniePatricka Bauma in predvsem Patricka Franziske večji del sezone odigral med elito in tudi v ligi prvakov. Danes je Tokić s klopi pospremil zmago Saarbrückna proti Grünwettersbachu, kjer sicer za drugo ekipo v 3. Bundesligi nastopa še en naš legionar Jan Žibrat.

Posarci so na podlagi zmage Apolonie in Franziske hitro povedli z 2:0, a se je nato zalomilo Baumu in kasneje še Portugalcu Apolonii, tako da je na koncu situacijo v 5. tekmi rešil Franziska, ki je s 3:1 premagal Angleža Sama Walkerja.

Drugi krog bo na sporedu čez 14 dni, lahko pa bo prišlo do obračuna Tokić proti Jorgiću, saj bo Königshofen na prvi domači tekmi sezone gostil Saarbrücken.

Werder Bremen – TSV Bad Königshofen 3:1

Bastian Steger – Killian Ort 3:0 (7, 11, 5)
Omar Assar – Mizuki Oikawa 3:1 (8, -6, 9, 9)
Hunor Szocs – Darko Jorgić 1:3 (-8, -9, 8, -7)
Bastian Steger – Mizuki Oikawa 3:0 (12, 7, 8)