Saarbrücken po zmagi nad ekipo Gačine na 5. mestu

T.S., 19.01.2014
Bundesliga, Vse novice

V Nemčiji so se že pretekli vikend po božično-novoletnem premoru znova začeli bundesligaški boji. Tokičev Saarbrücken je s polovično uspešnostjo prilezel na 5. mesto in tako še ostaja v boju za končnico prvenstva.

Pretekli vikend so varovanci Slobodana Grujića zabeležili poraz proti letos odlični ekipi TTC Matec Frickenhausen, ki je sicer nastopila brez najkoristnejšega igralca Bundeslige ta hip Kokija Niwe, je pa zato nase opozoril še en mladi japonski levičar Masataka Morizono, ki je ugnal našega Tokića in pomagal svoji ekipi do zmage s 3:1.

Danes je bila slika obrnjena. Ekipa 1. FC Saarbrücken TT je na gostovanju pri TTC Zugbrücke Grenzau zabeležila zmago s 3:1, glavna akterja pa sta bila Bastian Steger in Bojan Tokić. Basti je premagal tako Lubomira Jancarika kot Andreja Gačino, naš as pa je na 3. poziciji s 3:1 ugnal Tomasa Pavelko. Za domačine je edino zmago prispeval naš južni sosed Gačina, ki je ugnal letošnjo okrepitev ekipe iz Posarja Tiaga Apolonio. Portugalec sicer uživa lepo podporo Grujića, tako da je v zadnjem času Tokić vselej na 3. poziciji, vseeno pa je jasno, da Apolonia letos igra vse prej kot v dobri formi.

Po današnji zmagi nad neposrednimi tekmeci za 4. mesto, ki še vodi v končnico prvenstva, se Tokićeva ekipa po 12. krogih nahaja na 5. mestu ligaške tabele. Vodi TTC RhönSprudel Fulda-Maberzell na čelu s Patrickom Franzisko, Ruwenom Filusom in Wang Xijem.

TTC Zugbrücke Grenzau – 1. FC Saarbrücken TT 1:3
Andrej Gačina
– Tiago Apolonia 3:1 (-5, 4, 10, 6)
Lubomir Jancarik – Bastian Steger 2:3 (-8, 8, 4, -11, -6)
Tomas Pavolka – Bojan Tokić 1:3 (-5, 10, -6, -8)
Andrej Gačina – Bastian Steger 2:3 (5, -4, -11, 3, -5)