Razpoloženi Tokić premalo za zmago Saarbrückna

T.S., 11.01.2013
Bundesliga, Vse novice

Bojan Tokić in njegovi klubski soigralci iz Posarja so v pravi srhljivki še drugič v sezoni izgubili proti ekipi Frickenhausen. Tudi tokrat je bil za Saarbrücken usoden mladi Japonec. Maratonski obračun se je končal ob 23h.

V 9. krogu nemške Bundeslige se je Bojan Tokić še drugič v tej sezoni srečal s svojo bivšo ekipo TTC matec Frickenhausen, tudi v drugo pa so se zmage veselili igralci iz okolice Stuttgarta, kjer letos za 2. ekipo nastopa tudi Jaka Golavšek.

Danes je Bojan svoje delo opravil vrhunsko in je upravičil zaupanje trenerja, ki ga je postavil na 1. pozicijo. Najprej je s 3:1 premagal Masakija Yoshido, nato pa je v četrti tekmi ligaškega obračuna svojo ekipo vrnil v boj za zmago, potem ko je s 3:2 ugnal najboljšega igralca Frickenahusena Wang Yanga, ki je sicer dobil tekmo proti Bastianu Stegerju3:0.

V vselej pomembni 3. tekmi je pri Saarbrückenu povsem razočaral Joao Monteiro, ki je brez osvojenega niza klonil proti Steffenu Menglu. Splet okoliščin je torej še drugič v letošnji sezoni pripeljal do tega, da se je dvoboj med omenjenima ekipama končal po odločilni 5. tekmi. V jesenskem delu prvenstva je obračun odločil Koki Niwa, ki je s 3:0 ugnal našega Bojana, tokrat pa je bil za igralce iz Posarja usoden 18-letni Masaki Yoshida, ki je s 3:2 ugnal Bastiana Stegerja, ki je v zadnjem času v precej mizerni formi.

Nemški reprezentant je sicer povedel z 2:1 v nizih, nato pa je nadzor nad dvobojem prevzel Japonec, ki si je v odločilnem 5. nizu priigral vodstvo z 9:4. Steger se ni predal in je prišel do aktivnega rezultata pri 10:10, vendar je Yoshida na krilih izjemno glasne domače publike svoji ekipi priigral še 4. letošnjo zmago v izjemno pomembnem obračunu in igralce iz Saarbrückna postavil na 5. mesto ligaške tabele, ki seveda ne vodi na zaključni turnir četverice.

TTC matec Frickenhausen – 1. FC Saarbrücken TT 3:2

Wang Yang – Bastian Steger 3:0 (11,9,7)
Masaki Yoshida – Bojan Tokić 1:3 (-12, -3, 8, -6)
Steffen Mengel – Joao Monteiro 3:0 (9, 7, 8)
Wang Yang – Bojan Tokić 2:3 (-6, 9, -6, 10, -7)
Masaki Yoshida – Bastian Steger 3:2 (7, -3, -9, 7, 10)