Posarska barka tone vse globlje, na delu znova tudi Tomazinijeva

T.S., 22.09.2013
Bundesliga, Tuje lige, Vse novice

Po treh krogih Bundeslige je Tokićeva ekipa 1. FC Saarbücken še vedno trdno zasidrana na zadnjem mestu. Danes so na domačem parketu znova izgubili brez dobljene točke. Tomazinijeva proti favoriziranim nasprotnicam prispevala eno zmago, Žibrat s klopi pospremil zmago svoje ekipe.

Nemčija – Pregled dogajanja v tujih namiznoteniških ligah ponovno pričenjamo v Nemčiji, kjer je stanje v Saarbrücknu vse težje. V 3. krogu Bundeslige so varovanci novega trenerja Slobodana Grujića tokrat znova izgubili z rezultatom 0:3 in se brez točk nahajajo na dnu ligaške tabele. Naš Bojan Tokić je moral danes z rezultatom 1:3 priznati premoč mlademu Japoncu Masakiju Yoshidi, nič bolje pa se nista odrezala niti Bastian Steger in Tiago Apolonia, ki po prihodu iz Ochsenhausna še išče šampionsko formo. Prvo zmago v sezoni bodo igralci iz Posarja lovili prihodnjo nedeljo na gostovanju pri ekipi TTC Hagen (Maharu Yoshimura, Ovidu Ionescu in Jonathan Groth).

1. FC Saarbrücken TT – TTC Zugbrücke Grenzau 0:3
Bojan Tokić – Masaki Yoshida 1:3 (8, -7, -4, -8)
Bastian Steger – Andrej Gaćina 1:3 (-10, -7, 10, -7)
Tiago Apolonia – Lubomir Jancarik 2:3 (8, -5, -9, 2, -7)

————————————————————————————————————————————–

Španija – V 2. krogu španske ženske Superlige je bila na delu za ekipo Peralto Salud Linares znova naša Jana Tomazini, ki je proti favorizirani ekipi Fotoprix VIC ob porazu z 1:4 prispevala zmago proti Nadini Rieri z rezultatom 3:1. Pri gostjah, ki trenutno zasedajo sam vrh Superlige, sta sicer glavno vlogo odigrali odlični Matilda Ekholm in Zhipei Wang.

Veseli pa dejstvo, da se je Jana tekom obračuna počutila nekoliko bolje in je tokrat nastopila z manj bolečinami v nartu (trpi namreč za artrozo). Upajmo, da bo do evropskega prvenstva, ki se čez 12 dni prične v Schwechatu s 27-letno Koprčanko vse v najlepšem redu.

Poleg Jane Tomazini letos za Andaluzijke nastopa tudi Martina Pohar, ki pa bo zaigrala samo na pomembnejših tekmah v borbi za obstanek.

Poleg Jane Tomazini letos za Andaluzijke nastopa tudi Martina Pohar, ki pa bo zaigrala samo na pomembnejših tekmah v borbi za obstanek.

————————————————————————————————————————–

Nizozemska – Včeraj smo poročali o nesrečni poškodbi desnega gležnja Jana Žibrata. Do EP bo 21-letni Prlek deležen številnih fizioterapij, stanje pa je še vedno zaskrbljujoče. Danes je gibljivost gležnja že nekoliko boljša, vendar oteklina še ni izginila.

Sicer pa je Žibrat danes s klopi spodbujal svojo ekipo Enjoy&Deploy Taverzo, ki je gostila ekipo Hilversum in brez težav slavila z rezultatom 6:0. Po dveh krogih je tako že jasno, da bo aktualnim nizozemskim državnim prvakom, letos okrepljeni še z našim igralcem, tudi letos težko vzeti naslov.