Pogled na tuje: Tokić uspešen, grenak poraz Andaluzijk

T.S., 06.02.2014
Bundesliga, Tuje lige, Vse novice

Včeraj so igralci Saarbrückna v 13. krogu Bundeslige brez težav odpravili skromni Hagen in se povzpeli na 5. mesto ligaške tabele. Tomazinijeva na pomembni tekmi žal ni bila deležna pomoči soigralk.

Tokić in co. rutinirano

Po slabem začetku sezone se igralci 1. FC Saarbrücken TT počasi postavljajo na noge. Včerajšnja zmaga proti predzadnje uvrščeni ekipi prvenstva TTC Hagen sicer ni pravo merilo, vseeno pa pred odločilnim delom Bundeslige in polfinalom ETTU pokala igralci iz Posarja podarjenemu konju ne mislijo gledati v zobe. V prvi tekmi je Bojan Tokić podelil lekcijo Romunu Ovidu Ionescuju (11:2, 11:5, 11:5), svoje pa sta opravila tudi Tiago Apolonia, ki je ugnal Jonathana Grotha (11:7, 11:8, 11:8) in Cedric Nyutinck, ki je bil boljši od Dino-Denisa Beširevića (11:8, 11:4, 13:11). Pred odločilnimi krogi se igralci iz Posarja v Bundesligi tako nahajajo na 5. mestu in bodo lov na mesto v končnici, kamor vodijo prva štiri mesta, nadaljevali 23. februarja proti najslabši ekipi letošnjega prvenstva SV Plüderhausen.

Andaluzijke v novo leto zakorakale s 4 porazi

Leto 2014 se ni najbolje začelo za ekipo Peralto Salud Linares, kjer letos nastopata Jana Tomazini in Martina Pohar. Andaluzijke so najprej zabeležile 3 pričakovane poraze: dvakrat z 0:4 proti Balaguerju, nato pa z 1:4 še proti Fotoprix Vic. Preteklo soboto jih je v 13. krogu na domačem parketu nekoliko presenetljivo premagala še ekipa Flacons Sabadell – bilo je 3:4. Tomazinijeva je dobila oba svoja posamična obračuna (v. Weisz s 3:1; v. S. Ballester s 3:0) ter obračun dvojic z Rolandovo (v. Ballester/Ballester s 3:0), žal pa to ni bilo dovolj za končno zmago igralk iz Linaresa, ki tokrat niso mogle računati na pomoč Poharjeve, ki bi zagotovo prevesila jeziček na tehtnici na stran ‘naših’ Špank. Po 14 odigranih tekmah Jana in co. na lestvici zasedajo 8. mesto (4:10).

Razpoložena Jana Tomazini je bila premalo za uspeh Andaluzijk.

Razpoložena Jana Tomazini je bila premalo za uspeh Andaluzijk.