Po koncu letošnje sezone v Saarbrücknu portugalska rošada

T.S., 17.04.2013
Bundesliga, Vse novice

Tudi prihodnje leto bodo rezultatska bremena 1. FC Saarbrücken TT na plečih Nemca, Slovenca in Portugalca, toda Bastian Steger in Bojan Tokić bosta po koncu letošnje sezone dobila novega soigralca.

Joao Monteiro se po letošnji sezoni, ki zanj roko na srce ni bila najboljša, poslavlja od Nemčije oz. od 1. FC Saarbrücken TT in gre za ruskimi denarci v elitno rusko ligo. V moštvu iz Posarja je v zadnjih letih z Bastianom Stegerjem in našim Bojanom Tokićem osvajal lepe rezultate in med drugim osvojil tudi Nemški pokal leta 2012.

Na mesto Monteira tako prihodnje leto prihaja njegov rojak Tiago Apolonia, ki v letošnji sezoni nastopa za ekipo iz Ochsenhausena, s katero se bo Tokićev Saarbrücken konec aprila in začetek maja srečal v polfinalu Bundeslige. Apolonia je sicer za ekipo iz Posarja že igral leta 2006.

Trener moštva Erwin Berg je ob tej priložnosti dejal: “Apolonia je bil od začetka na vrhu moje liste želja. Že pred nekaj časa sem opazil, da si Joao želi oditi drugam in pri tem ga nismo hoteli ovirati.