Ob zmagi Saarbrückna nad Ochsenhausenom Tokić premagal Gauzyja

T.S., 01.12.2013
Bundesliga, Vse novice

V Nemčiji je bil danes odigran predzadnji krog jesenskega dela domačega prvenstva. V Ochsenahusnu smo tako lahko spremljali izjemno zanimivo tekmo med domačini in gosti iz Saarbrückna.

Peklenski zaključek jesenskega dela Tokić in co. začeli z zmago

V senci Svetovnega mladinskega prvenstva v Maroku, so bile danes na sporedu tekme 8. kroga nemške Bundeslige. Igralce 1. FC Saarbrücken TT je čakalo težko gostovanje pri domačem TFF Liebherr Ochsenhausen.

Tekma je bila zanimiva tudi zaradi dejstva, da se je z nekdanjimi soigralci prvič srečal zdajšnji soigralec Tokića Portugalec Tiago Apolonia. Ekipa iz Ochsenhausna, kjer obratuje Liebherr Masters College, nasploh pa so treningi v tem nemškem mestecu eni izmed najbolj kvalitetnih na Stari celini, je letos sestavljena iz samih tujcev, kar je za bundesligaške klube precej čudno. Poleg Ryu Seung Mina, ki je s svojimi izkušnjami v vlogi mentorja, ekipa sestoji še iz dveh mladih evropskih talentov Liama Pitchforda in Simona Gauzyja.

Po besedah strokovnjakov 'igralec, ki ima vse' Simon Gauzy, bo moral na skalp nad Tokićem počakati še nekaj časa ...

Po besedah strokovnjakov ‘igralec, ki ima vse’ Simon Gauzy, bo moral na skalp nad Tokićem počakati še nekaj časa …

Obračun je za goste na izvrsten način odprl letos prerojeni Bastian Steger, ki je olimpijskega prvaka iz Aten leta 2004 Ryu Seung Mina premagal z rezultatom 3:1. V drugi tekmi je bridko snidenje z nekdanjim klubom doživel Apolonia, saj je z 1:3 izgubil proti Pitchfordu, ki bo na decembrski lestvici prvič prišel med 100 najboljših igralcev sveta in je z uvrstitvijo v četrtfinale World Tourja v Nemčiji pred dvema tednoma dokazal, da je vse bližje evropskemu vrhu.

V tretji tekmi je našega Bojana Tokića čakal težak obračun proti Simonu Gauzyju. 32-letni Novogoričan vselej rad dobiva prvi niz in tokrat mu je to uspelo z rezultatom 12:10. Francoz je sicer izenačil na 1:1 v nizih, toda pri vodstvu z 2:1 v nizih je Tokić tudi četrti niz dobil na 10. točki in tekmo odločil v svojo korist. Temelji za zmago so bili položeni in v četrti tekmi je Apolonia le pozabil na pretekla leta in proti nekdanjemu soigralcu Ryuju slavil po štirih nizih ter svoji ekipi priigral še četrto zmago v sezoni. Po 8. krogih se tako Posarčani nahajajo na 6. mestu ligaške tabele in še vedno ostajajo v igri za končnico, seveda pa bo treba počakati na spomladanski del prvenstva. Za zaključek jesenskega dela pa varovance Slobodana Grujića prihodnjo nedeljo čaka še obračun z Borussio Düsseldorf.

Bundesliga, 8. krog:
TTF Liebherr Ochsenhausen – 1. FC Saarbrücken TT 1:3

Ryu Seung Min – Bastian Steger 1:3 (8:11, 14:12, 8:11, 9:11)
Liam Pitchford – Tiago Apolonia 3:1 (5:11, 11:6, 11:4, 11:9)
Simon Gauzy – Bojan Tokić 1:3 (10:12, 11:7, 7:11, 10:12)
Ryu Seung Min – Tiago Apolonia 1:3 (11:13 11:4 8:11 11:13)

Dvojček porazov za Andaluzijke, Tomazinijeva ‘pokopala’ katastrofalno soboto

Tudi v španski Superligi za ženske je bil ta vikend na sporedu 8. krog. Ekipa Peralto Salud Linares, kjer igrata naši Jana Tomazini in Martina Pohar, je imela na sporedu vikend-paket gostovanj. V soboto so morale Andaluzijke z 0:4 priznati premoč ekipi C.N. Mataro, kjer med drugim nastopa tudi španska reprezentantka Galia Dvorak. Tokrat Poharjeva ni pomagala svoji letošnji ekipi, zato pa je bila s sobotnim nastopom zelo razočarana Tomazinijeva, ki je z 1:3 izgubila proti Pauli Bueno in ob tem dejala, da si takega poraza preprosto ne bi smela privoščiti.

27-letna Koprčanka je povsem drugačen obraz pokazala danes, ko je na tekmi proti Suris Calella najprej s 3:0 premagala Sofio-Xuan Zhang, nato pa po odlični predstavi z 1:3 morala priznati premoč standardni članici srbske izbrane vrste Gabrieli Feher.

Po slabi igri v soboto, je Jana danes prikazala povsem drug obraz.

Po slabi igri v soboto, je Jana danes prikazala povsem drug obraz.

Igralke iz Linaresa so v dosedanjih osmih krogih zbrale 2 zmagi in se nahajajo na 9. mestu ligaške tabele (v Superligi nastopa 12 ekip), v prihodnjem krogu pa se bodo v soboto in nedeljo 21. in 22. decembra pomerile z zadnjeuvrščenima ekipama Valladolid TM in Las Rozas. Takrat bo za Andaluzijke po vsej verjetnosti igrala tudi Martina Pohar, zato gre od ‘naših’ Špank pred božičnimi prazniki vsekakor pričakovati novi dve zmagi.