Neporaženi Saarbrücken zlahka na finalni turnir četverice nemškega pokala

T.S., 23.10.2017
Bundesliga, Vse novice

Igralci 1. FC Saabrücken TT, ki so se v letošnji sezoni okrepili tudi z našim Denijem Kožulom, ki se je tako pridružil dolgoletnemu članu ekipe Bojanu Tokiću, so letošnjo sezono začeli na udaren način s 4 zmagami v Bundesligi in 2 zmagama v Ligi prvakov.

Izkazali so se tudi pretekli petek, 20. oktobra, ko so v okviru četrtfinala nemškega pokala s 3:0 pospravili TuS Celle. Tokića tokrat ni bilo v postavi, je pa zato ob Tiagu Apolonii in Patricku Franziski zaigral Deni Kožul, ki je v svoji tekmi s 3:0 (6, 13, 7) pospravil Cedrica Meissnerja. Svoje delo sta odlično opravila tudi Portugalec in Nemec. Prvi je s 3:0 premagal Tobiasa Hipplerja, drugi prav tako brez izgubljenega niza Philippa Floritza.

Že pred tem so bili sicer Posarci odlični v Ligi prvakov, saj so s 3:1 odpravili ruski UMMC. Eno točko je izgubil le Bojan Tokić proti Maharu Yoshimuri, medtem ko sta blestela Tiago in Patrick in Saarbrücken postavila na 1. mesto v skupini.

V nemškem pokalu se je v četrtfinale uvrstil tudi Darko Jorgić, ki bo s svojim Bad Königshofnom mesto na turnirju finalne četverice lovil ta petek, 27. oktobra, proti SV Werder Bremen.