Kljub novemu skalpu Jorgića Bad Königshofen še vedno brez zmage

T.S., 16.10.2017
Bundesliga, Vse novice

Včeraj je bil na sporedu 4. krog elitne namiznoteniške Bundeslige. Aktivna sta bila tako Bojan Tokić kot Darko Jorgić, ki sta oba dobila svoji tekmi, njuni ekipi pa sta bili deležni drugačne usode.

Po štirih krogih Bundeslige Jorgićev TSV Bad Königshofen še vedno ostaja brez zmage in s štirimi porazi trenutno zaseda predzadnje mesto skupaj z Grenzauom. V nedeljo so Jorgić in co. gostovali pri Fuldi in izgubili z 1:3. Edino točko za goste je prispeval prav Jorgić, ki je vzel skalp 38. igralcu sveta in 14. igralcu Evrope Dancu Jonathanu Grothu. Po hudi borbi je bilo na koncu 3:2 (5, -8, -9, 9, 5) za našega šampiona. Za domačo zmago sta bila zaslužna obrambna igralca Ruwen Filus (2 točki) in Wang Xi (1).

Povsem drugačno vzdušje vlada v Saarbrücknu, ki je včeraj na četrti tekmi prišel še do četrte zmage in skupaj z Borussio Düsseldorf ostaja še edina neporažena ekipa Bundeslige. Tokrat je na gostovanju padel Bergneustadt. Svoje je znova dodal Bojan Tokić, ki je v 3. tekmi po trilerju s 3:2 (-9, 9, -12, 4, 10) ugnal Steffena Mengla. Zmago sta za Saarbrücken potrdila Tiago Apolonia in Patrick Franziska, potem ko sta oba s 3:2 v nizih premagala 1. igralca domačih Sharatha Kamala Achanto.