Igralci iz Saarbrückna bodo prezimili na 7. mestu bundesligaške tabele

T.S., 08.12.2013
Bundesliga, Vse novice

Jesenski del Bundeslige so igralci Tokićevega 1. FC Saarbrücken končali s porazom na domačih tleh proti rekordnim prvakov iz Düsseldorfa. Zimski ligaški premor za igralce iz Posarja prihaja v pravem času, spomladi pa zagotovo sledi napad na zgornjo polovico lestvice.

Igralci 1. FC Saarbrücken TT so v 9. krogu nemške Bundeslige na domačem terenu gostili najtrofejnejši evropski namiznoteniški klub Borussio Düsseldorf. Strateg domačih Slobodan Grujić je tokrat Bojana Tokića postavil na 1. pozicijo, tako da se je naš igralec pomeril z levičarkim duom Patrickom Baumom in Timom Bollom. V prvi tekmi proti dvakratnemu vice-prvaku Evrope Baumu je bil Tokić vselej povsem blizu, toda na koncu vsakega niza je kot zmagovalec izšel Nemec – bilo je 12:1011:811:9.

Boll je gostom z zmago nad Bastianom Stegerjem s 3:0 priboril vodstvo z 2:0, zaostanek pa je znižal Tiago Apolonia, ki je s 3:1 premagal Ricarda Waltherja. V četrti tekmi smo tako spremljali obračun med Tokićem in Bollom. 6-kratni evropski prvak je proti našemu asu izgubil le enkrat in sicer v finalu Bundeslige pred nekaj leti, danes pa je bil znova boljši s 3:1. Prva dva niza je Boll dobil precej suvereno, nato pa je Tokić začel bolje vračati servis in večkrat prihajati do iniciative v izmenjavah ter prišel do tretjega  niza.Tudi v četrtem nizu sta bila igralca vseskozi izenačena, na koncu pa je imel več sreče Boll – bilo je 11:5, 11:6, 7:11, 11:9 za Nemca.

Tokićeva ekipa je po 9. krogih na 7. mestu ligaške tabele in bo upala na boljši drugi del prvenstva. Čeprav smo govorili o jesenskem delu, pa pravega počitka za igralce v najmočnejšem evropskem državnem prvenstvu ni. Prvi krog spomladanskega dela bodo igralci iz Posarja odigrali že 17. decembra, ko se bodo pomerili s trenutno 4. uvrščeno ekipo SV Werder Bremen (Chuang Chih-Yuan, Adrian Crisan in Contantin Cioti). Septembra je bilo 3:0 za aktualne državne prvake, Tokić pa je moral z 0:3 priznati premoč 2. najučinkovitejšemu igralcu Bundeslige ta hip Chuangu (12:2). Na prvem mestu je Japonec Koki Niwa, ki v 13 tekmah še ne pozna poraza. Tokić z bilanco 4:6 trenutno drži 28. mesto, vsekakor pa mu negativnega izkupička ne gre očitati – ob zmagah nad Jonathanom Grothom, Michalom Bardonom, Trinkom Keenom in Simonom Gauzyjem, so njegovi porazi prišli proti samim uveljavljenim igralcem: Chuangu, Yoshidi, Niwi, Filusu, Baumu in Bollu.